maanantai 18. kesäkuuta 2007

Let's talk about.

Seksuaaliasiat ovat uskonnoille vaikeita. Homoilu ja muu "luonnonvastainen" toiminta on heistä kammotus. Mutta heidän kannanottonsa yltävät myös tavallisemmille tavoille. On varmasti erittäin vähän niitä ihmisiä, jotka täyttävät uskovaisten seksivaatimukset. On todennäköistä että sinäkään et täytä.

Esimerkiksi meillä käyneet Jehovan Todistajat olivat sitä mieltä, että sukupuolielimillä oli vain yksi tarkoitus ja yksi oikea käyttökeino; Vain yksi sallittu reikä. Itsetyydytys on heille myös "paha asia": Heillä oli oikein nuorten oppikirja, jossa tätä pidettiin tapana josta olisi sovelias päästä irti.

Toki myös monet muut uskonnot kieltävät näitä asioita. Eräs tuntemani uskovainen oli kovasti tuohtunut uusimmasta Tiede -lehden (Tiede 5/2007) numerosta, koska se oli kannesta kanteen kauhea;
Lehti oli erikoistunut seksiin: Sen sivuilla kun läpikäytiin masturboinnin vaaroihin liittynyt laajalle levinnyt huijaustapaus, kerrottiin suihkekondomista ja kondomin historiasta noin yleensäkin, ja tietenkin käsiteltiin ID -tä tavalla, joka ei ollut mukava ; Amerikassa ID on suosittua, koska heiltä puuttuu uskonnonlukutaito ; Eurooppalaiset taas osaavat heitä paremmin lähteä miettimään minkälaisesta uskonnosta ID -ssä on kysymys. Lisäksi lehdessä oli mainokset Dawkinsin "jumalharhasta" ja jostain toisestakin ateistisesta kirjasta.

Muista asioista viis, mutta seksuaaliasiakin oli niissä pahojen asioiden listassa. Masturbointi eli "runkkaaminen alias itsesaastutus" on paha asia. Se tosin toki selittää mm. sitä että miksi evankelisilta uskovaisilta "lähtee neitsyys" muita nuorempana.

En kuitenkaan ymmärrä sitä miksi seksuaaliasiat ovat uskonnoille niin tärkeitä ja keskeisiä. Ovatko uskonnolliset kokemukset pohjimmiltaan seksuaalisesti virittyneitä kuten sen yhden Dan Brownin "enkelit ja demonit" -kirjassa esitetyn patsaan yhteydessä vihjaillaan -en tosin tiedä vihjaillaanko syystä vai ei. Tuleeko Herra ja Täyttää, kun seksuaaliset patoutumat purkautuvat toista kautta?

En tosin keksi mitään muuta syytä siihen, kuin "Kummeli Kultakuumeessa" ollut lausunto siitä mitä käy, kun riittävän suurella libidolla varustettu henkilö suljetaan ilman seksiä suljettuun paikkaan.

"No siitä tulee hullu!"

Tosin kaikki uskovaiset eivät tietenkään ole yhtä rajoittuneita. Heitä varten on olemassa jopa erityisiä kondomeja. Joku voi tosin epäillä, että kristuskondomienkin takana olisi enemmänkin pakanalliset voimat: Jokaisessa kondomissa kun on Raamatunjakeen lisäksi jokin vitsikäs huomautus. Esimerkiksi yhdessä kondomeista kun on kannessa teksti:

"Anyone who looks at a woman lustfully has already committed adultery..." - Matthew (&54"#)
(So why just look?)"

Ei kommentteja: