maanantai 25. kesäkuuta 2007

I’m confused again...

Pandan peukun mukaan William Dembski on vihainen euroopan kannanotosta älykkääseen suunnitteluun. Dembski joutuu olemaan vihainen suunnilleen koko maailmalle, koska "ID:n status" on viime aikoina laskenut kuin lehmän häntä: on tullut selväksi, että oikein kukaan ei tunnu pitävän heistä Amerikoissa.

Dembskin kommentointi aiheesta kuitenkin on ihmeellistä:

"The Council of Europe may justly be renamed as “The European Council for the Advancement of Atheism.” To believe in a God who acts in the world (aka theism) henceforward constitutes “religious extremism.” It will be interesting to see at what point advocacy of ID is regarded in Europe as a “hate crime” against … science? … society? … humanity?"

Eli "Ateismin edistämisestä" on älykkään suunnittelun vastustuksessa pohjimmiltaan kysymys? Ja minä kun olen luullut, että älykäs suunnittelu ei käsitellyt Jumalaa eikä ole muutenkaan lainkaan uskontoon liittyvä juttu. Ja aivan ihmeelliseksi tilanne muuttuu, kun hän ei "ateismin edistäjiksi" nimittämisen jälkeen kykene nimeämään niitä viharikoksen uhreja, vaan joutuu turvautumaan arvailuun. Hänen mieleensä ei tule, että jos hänen lausuntonsa pitää paikkaansa, ID kieltää ateismin. Ja kuten tiedämme, ÄS:n kanta on, että jos tiede kieltäisi uskon, tai vaikka pelkästään sallisi materialismin, se olisi kammottavan tuhoisaa ja vaarallista.. Mutta ateisti viharikoksen kohteena, eihän se ole mitenkään mahdollista..

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olit lainannut virheellisesti linkkiä ( http://evolution-schoepfung.blogspot.com/2007/05/und-er-darf-doch-sprechen.html ) :
"Intelligent Design" sei keine Naturwissenschaft und gehöre nicht in den Schulunterricht

Kun sinun olisi pitänyt lainata:
"Intelligent design" sei keine Naturwissenschaft und gehöre deshalb auch nicht in den Biologie-Unterricht.

Eli kouluopetuksen sijasta olisi pitänyt sanoa "biologiaan". Lausuma on lisäksi toimittajan kommentointi, eikä Schreherin lausunto.

Niin. Varmuudeksi: minäkään en tykkää ID:stä.

paahtoleipä kirjoitti...

Uups. Virhe korjattu.