torstai 28. kesäkuuta 2007

Kellään ei ole helpompaa

Minun mielestäni ihminen päättää oikeasta itse. Hän seuraa "kultaisen käskyn" tapaista ohjenuoraa, jossa hän itse tietää mitä hän haluaa ja mikä on hänelle itselleen hyväksi. Ja joko toimii sen mukaan että tämä toteutuu itselle ja muille, tai ei.

Ihmisellä on aidosti vapaus.

Ihminen ei pääse vapauttaan pakoon asettamalla itselleen uskonnon, jota seuraa, koska ihmisen vastuulla on valita se uskonto jota hän lähtee seuraamaan; Jos ihminen valitsee pahuutta lietsovan uskonnon, se on ihmisen oma syy.

Vapaus ei tule ilmaiseksi, eivätkä ihmiset sitä halua, koska Vapauden mukana tulee vastuu: Olet vastuussa kaikesta mitä teet koko ajan, ennen kaikkea itsellesi, mutta jos tekosi aikaansaavat vastustusta tai muita seurauksia, kannat osavastuuta myös tekojesi seurauksien seurauksista ; kaikesta kaiken aikaa ja kaikille. Jos esimerkiksi suututat ihmisiä teoillasi niin että he vetävät sinulle tai jollekulle toiselle turpaan, et voi vapautua vastuusta, olet osasyyllinen.

Siksi uskovaisilla on ainoastaan näennäisen helppoa, kun heidän ei tarvitse itse miettiä miten asiat ovat, vaan he voivat lukea sen Raamatusta ; Tosiasiassa he kuitenkin ainoastaan lakkaavat ajattelemasta vastuutaan, siirtävät osavastuuta päätöksistään muualle, itsensä ulkopuoliselle Jumalalle. Oikeasti he eivät kuitenkaan vapaudu lainkaan, luulevat vain.

Ei kommentteja: