maanantai 11. kesäkuuta 2007

Joustavuutta.

Venter Institute hakee patenttia WO2007047148 bakteerille, jolle on annettu nimi "Mycoplasma laboratorium". Sen perimä on rakennettu täysin synteettisesti.

Tutkijat etsivät mahdollisimman yksinkertaisen eliön ja karsivat sen DNA:ta niin paljon kuin mahdollista. Sitten he rakensivat tuon DNA:n uudelleen täysin synteettisesti ja siirsivät sen tyhjään bakteerin kuoreen. Näin rakennettu synteettinen bakteeri osoittautui elinkelpoiseksi ja se pystyy tekemään itsestään toimivia kopioita. Toisin sanoen he loivat pelkällä kemiallisella syntetisoinnilla elävän, yksinkertaisen, solun.

Tietenkään tämä ei hetkauta niitä hihhuleita; He kun voivat aina viitata "kuka teki koeputken" -kysymykseen ja sanoa että "ihminen älyllään teki bakteerin". (Aivan samaan tapaan, kuin ateistit "piilo -oletuksineen" olettavat että rauta ruostuu ilman Jumalallista väliintuloa vaikka aina kun rautaa on kokeellisesti ruostutettu laboratoriossa, ovat kokeen tekijät älyllään kokeeseen vaikuttaneet. Ja jos ja kun rauta ruostuu ulkona, tiedämme että syynä on äly, eli Jumalallinen Ruostuttaminen.) Heitä ei lainkaan hetkauta se, että "heidän jenginsä" on ainakin 1980 -luvun loppupuolelta asti huutanut sitä kuinka se että "yksinkertaisinkin solu on niin monimutkainen että sitä ei ole onnistuttu luomaan laboratoriossa" kertoo jotenkin Jumalallisen Suunnittelun puolesta, ja että tämä kertoo että "elämä on jotain muutakin kuin kemiaa".

Eli olenko ymmärtänyt oikein, että jos Miller ei luo elämää laboratoriossa, se kertoo Jumalallisesta Luomistyöstä elämän takana ja jos joki muu syntetisoi elämää laboratoriossa, se kertoo siitä kuinka Äly ja tätä kautta Jumalallinen Luomistyö on elämän takana?

Ei kommentteja: