tiistai 19. kesäkuuta 2007

Uskoko hyvyyden mitta?

Paul Hill on kiihkomielisimpien hihhuleitten suuri sankari: Hänelle tavoitellaan jopa omaa, epävirallista mutta sitäkin kristillissävytteisempää "Paul Hill" -päivää.

Ja mitäkö tämä Suuri uskonsankari teki? Hän noudatti kirjaimellista Raamattu -uskoaan, hylkäsi lait jotka olivat hänestä epäpyhiä (jolloin niiden rikkominen ei ole pahuutta) ja lähti seikkailuun Saatanaa vastaan aseenaan ainoastaan kivääri ja kohteenaan aborttiklinikka. Moni ajattelee seuraavansa Sankarinsa jälkiä. Paul Hillin muistoa kunnioittava sivuston alaotsikkokin oikein Raamattua lainaten kehuu:

"Well done, thou good and faithful servant - Matthew 25:23"

Myös Myers ja Orac ovat käsitelleet blogeissaan asiaa. Myös paholaisen asianajaja on "muistanut sankaria". Omalla tavallaan.

Tämän pohjalta on hyvä miettiä ihmisyyttä, ja sitä onko ihminen kyvytön hyvään jos ei usko Jeesukseen ja pohjimmiltaan moraalinen jos uskoo? Minä uskon, että uskovainen ja ateisti kykenevät molemmat hirmutekoihin. Ja vain ne pahimmat ääripäät molemmista. Enemmistö ateisteista ja uskovaisista on kunnon ihmisiä, joita kumpiakaan ei ole mitään syytä vastustaa.

Mutta meillä ei myöskään ole mitään syytä mitenkään suvaita ihmisiä, joista "Abortti on murha, mutta haulikolla hengiltä ampuminen ei (sillä eiväthän aseet tapa ihmisiä - eikä uhritkaan olleet ihmisiä vaan syntisiä ja syyllisiä Jumalan Silmissä?)"!

Ei kommentteja: