keskiviikko 30. huhtikuuta 2008

WIN-WIN

Olen huomannut, miten ollaksesi toimiva hihhuli, sinun on rakennettava erilaisia tilanteita, joissa et voi hävitä. Sinun on luotava eräänlaisia "Oletko jo lakannut lyömästä vaimoasi" -tilanteita, joissa sekä myöntävä että kieltävä reagointi on etu itselle.

Tässä muutama esimerkki tai keino, joita olen huomannut liikkuvan Tämä on jonkinlainen opas toimintaan:

Jos tiedeyhteisö ei reagoi, se sulkee ulos. Jos se taas reagoi, se kertoo että tiedemaailma keskustelee asiasta. Molemmissa tapauksissa et voi hävitä, koska joko saat pelata vainokortin tai annat vaikutelman siitä että asia on aikusten oikeesti niin hyvä että siitä keskustellaan tiedemaailmassa.

Tee aiheesta väitöskirja tai tutkimus. Jos se julkaistaan, olet saanut valtavan voiton joka osoittaa näkemyksesi pätevyyden. Jos et saa sitä läpi, sinua tietenkin vainotaan. Laittavat nyt erilaisen näkemyksen vuoksi väitöskirjan jäihin tai jättävät julkaisematta. Sillä teideyhteisönhän on julkaistava kaikki ja hyväksyttävä mikä tahansa. Paitsi jos se menee läpi, jolloin tiedeyhteisö onkin pakosti tarkka ja tiukka ja eksakti kriteereissään.

Syytä että sinua kiusataan töissä asenteidesi vuoksi. Jo pelkästään tällä pohjalla asiasta tehdään luonnollisesti selvitys. Ei ole väliä mitä selvitys sanoo, koska jo selvityksen olemassaolo riittää perusteeksi. Tee näitä tarpeen mukaan vaikka useita. Kerro että koet että sinua kiusataan usealle eri instanssille. He tekevät selvityksen. Jos jotain löytyy, good for you - sehän se todistaa näkemyksesi ehdottoman tieteellisyyden. Jos taas mitään ei löydy, ei haittaa, koska voit vaikka sanoa että selvitys tehtiin mutta selvittävällä taholla ei ole valtaa vaikuttaa asioihin, ja että vaino oli niistä selvityksistä havaittavissa.

Lisäksi voit esimerkiksi koulussa sanoa mitä tahansa oppilaille. Jos sinua syytetään näkemystesi levittämisestä, voit vaikka kertoa olleesi niin eksakti ja tarkka että et ole tehnyt mitään virheitä. Ja että et ole opettanut mitä olet opettanut, vaan sen sijaan olet ollut vain objektiivinen. Jos juttusi vuotavat nettiin nauhoitteina ja tai luoentomuistiinpanoina, syytä vainoamisesta. Ja tietenkin voit aina syyttää aineiston manipulointia.

Sinun kannattaa myös ehdottomasti hakea kaikkiin tarjolla oleviin virkoihin. Sillä jos sinut asetetaan virkaan, se kertoo että olet älykäs mies, joka ei epätieteellisyyksiin koskaan sorru. Jos taas sinua ei valita, voit syyttää vainosta. Tässä kohden hyvänä asiana on tietysti se, että tätä ei voi koskaan näyttää vääräksi. Sillä yleensä kun on useita hakijoita, heidän asettamisensa paremmuusjärjestykseen voidaan tehdä useilla mittareilla. Jos joku näistä mittareista näyttää sellaiselta, että sitä on voitu käyttää kilpailijan valinnassa, unohda se. Viittaa vain niihin, joilla sinut oltaisiin voitu valita. Yleensä jokin tälläinen löytyykin, jos olet edes yhtään hyvä jossakin. Sillä harvoin on olemassa niin ylivoimaista hakijaa, joka olisi ehdottomasti aivan paras aivan kaikessa. Yleensä hyvä on erittäin hyvä keskimäärin useammassa asiassa. Hän ei välttämättä edes ole paras missään. Näin saat vainosyytöksillesi uskottavuutta.

On kuitenkin syytä muistaa, että muiden harjoittama natsikortti on teidän puolella suoritettuna pelkkää tutkivaa journalismia. Voit siis vapaasti etsiä natsikytköksiä muista, ja käyttää tätä sumeilematta lyömäaseena. Kerro että kaikki natseihin viittaamiset eivät ole historiallisesti vääriä. Ja jos joku toinen tekee saman teille, syytä heitä heti natsikortin käytöstä ja vainosta. Kerro että natsikytkentä ei kertoisi muutenkaan tieteellisyydestä, ja että historialliseen kytkökseen viittaaminen olisi geneettinen virhepäätelmä.

Ei kommentteja: