maanantai 21. huhtikuuta 2008

404 - Problem not found

Fundamentalistikristityillä on havaittavissa mielenkiintoinen strategia. Se on sitä, että kun heille tulee ikävää mainosta, he hävittävät todisteet. Tästä on malliesimerkki kun tuoreesti poistettiin julkinen lausunto.

Uncommon Descent on myös tullut tunnetuksi siitä että epämiellyttävät blogikeskustelut poistetaan. Tämä on siis enemmän, kuin pelkkää vastausten poistamista. Tälläinen olisi tietysti moderointia, ja sinänsä ihan hyväksyttävää.

Mutta he menevät pidemmälle: tapana on poistaa koko ketju, olivatpa keskustelut asiallisia tai asiattomia. Eikä ketjun asiallisuutta tietenkään voida enää arvioida, kun koko ketju on poistettu. Mielenkiintoisinta tässä ketjujen poistossa on tietysti se, että kritiikin ei koskaan myönnetä olevan asiattomia tai kerrota perusteluja siihen miksi koko ketju - eikä vain niitä ikäviä kommentteja - poistettiin.

Jos kritiikki paljasti ongelman, tämä olisi syytä kertoa jotta muut eivät toistaisi virhettä. Tämä myös antaisi uskottavuutta em. tahoille, hehän selvästi myöntävät olevansa väärässä ja korjaavat virheensä eivätkä toistaisi virhettä ja kertoisivat muillekin että eivät toistaisi virhettä.

Nyt vain näyttää siltä, että jos tilanne näyttää ikävältä, se lakaistaan maton alle. Laitetaan banaanit korviin ja lallatetaan. Ja "skeptiset" asian kannattaja -denialistit tietenkin sanovat että "en usko että sivulla sanottiin noin". Tätä ei tietenkään voida todistaa, kun sivu on poistettu. Pitäisi kai ottaa valokuvat kaikista tuollaisista sivuista. Mutta tietenkin niitäkin voidaan väärentää kuvankäsittelyohjelmilla, joten nekään eivät vakuuttaisi inttäjää.

Ei kommentteja: