tiistai 8. huhtikuuta 2008

Ammutaanhan hevosiakin.

Vähän aikaa sitten televisiossa hevosharratajat pitivät mielenosoitusta. Tämä mielenosoitus päätyi ihan uutisiin asti. Mielenosoittajilla oli mielessään vain yksi asia. Suomessa ei ole tarpeeksi teorastamoja joilla tapettaisiin hevosia. Tämän vuoksi hevosia piti kuljettaa hankalasti ulkomaille teurastettavaksi. Ja matkat ovat epäeettisiä, ja on tyhmää ensin kuljettaa hevonen ulkomaille, jossa se laitetaan lihaksi, ja joka sitten tuodaan takaisin suomeen ja kun lihaa ei täällä syödä, kuljetetaan tämän jälkeen ulkomaille. Suomen hevosharrastajat halusivatkin suomeen lisää teurastamoja. Näitä taas saadaan syömällä paljon hevosta. Ole siis hevosten ystävä, ja syö hevosta, että saadaan suomeen hevosteurastamoja!

Tämä ei ole sitä, mistä ensimmäisenä tulisi eettisyys mieleen, mutta näin vain näyttää olevan.

Siksipä joku varmasti voisi tehdä sellaisen liikeidean, että rakentaisi sellaisen erityisen hevosteurastamon, jossa hevosia sitten teurastettaisiin. Pulttipistoolilla päähän ja mitä niille nyt sitten tehtäisiin. Hevosten ystävät voisivat sitten tuoda hevosensa sinne teurastettaviksi. Teurastetut hevoset saisi sitten lisämaksusta haudata. Silloin ei tehtäisi meetwurstia siitä Lissuponista, eläinystävästä. Paitsi tietysti jos haluaisivat, niin saisivat lihat itselleen, ja voisivat vaikka syöttää vieraille. Tulisi sellainen läheinen kotitarveolo. Miettikää nyt, kuinka lämpöinen olo tulee, kun kaupunkilaisserkku tulee kylään ja kyselee sitten että "Missä se teijän issikka on." Vastaus olisi että "Siinähän tuo, olla möllöttelee. Siinä sinun leivällä."

Varmasti tälläisiä miltei toimivia liikeideoita olisi muitakin. Esimerkiksi:

Koska osa hevosten ruumiista ei menisi hautaan eikä leivälle, osasta hevosen ruumiista tulisi ongelmia. Ne pitää kuitenkin hävittää tai käsitellä jotenkin, joten saman tien voisi rinnakkaisyritykseksi perustaa erityisen hevosten ruumiiden siirtopalvelun. Kun ne kuolleet hevoset laittaisi johonkin pihalle, ja laittaisi ilmoitustaululle viestin siitä että siirtelee hevosia, voisi niitä ruhoja siirtää pihalta toiselle vaikka päivä ja kuukausitolkulla. Aina joku soittaisi että "hae pois". Voitaisiin tarvita jopa lisätyövoimaa tähän. Lopulta jollain ei olisi varaa ostaa palvelua, ja tämä hautaisi sen hevosen jäänteet vaikka takapihalleen.

Näin hevonenkin saisi lopulta haudan rauhan.

Ei kommentteja: