sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

Anteeksi, anteeksi

Eilisestä anteeksipyytelystä tuli mieleen se, miten hihhulit ovat valmiita myös joustamaan kriteereissään. Olen jo aikaisemmin huomauttanut siitä, kuinka hihhulit mielellään haukkuvat ateisteja pahuuksista jos nämä tekevät jotain, mutta jos yhteiskunnan sormet sanovat soo soo soo ja kristilliset kengän kannat laulaa KKK, he ovat halukkaita rajaamaan pahan ulkopuolelle. "Ei todellinen uskova" -hengessä.

Mutta tässä on poikkeuksiakin. On mielenkiintoista, että hihhulit ovat halukkaita antamaan tietyille tyypeille kovasti anteeksi. Hovind joutui vankilaan petoksesta ja vaikka mistä. Häntä silti yhä puolustetaan. Hän on yhä uskottava uskovainen. Sillä onhan hän sentään "darwinisteja vastaan". Tältä kohden uskovaiselta katoaa kaikki häpy. Jos henkilö on tarpeeksi "sankari", hän saa olla vaikka vankilassa kuten Hovind.

Samoin tutun tuntuista asennetta edustaa ÄS -piireistä tuttu David Scott Springer, eli tutummin "DaveScot". Häneltä on saatu muun muassa seuraava lausunto:

"Actually it makes me feel like doing some pain experiments on PZ Myers. I don't believe he feels pain. All the blood and screaming from my fists pounding his face to a pulp would be nothing more significant than an automobile engine leaking oil and bearings making noise from lack of lubrication. Of course I could be wrong. -ds"

Tai tälläistä:

"I would have done the same thing if I were Myers. Probably worse. The difference is that I freely admit I'm a sociopath. To thine own self be true..."

Ja mitä muutoin tulee heidän toimintaansa, Dembski tuli kuuluisaksi Pieruäänivideoista, joissa käsiteltiin hänen vastustajiaan todella noin kypsästi ja asiallisesti. Eikä muutoinkaan videotavat ole olleet sieltä paremmasta päästä. Kun ottaa huomioon esimerkiksi sen, miten "Inner Lifen" pätkää on käytetty.

"Last year you were charging colleges thousands of dollars to give lectures showing a copy of The Inner Life of the Cell, you claimed you "found somewhere", with Harvard's and XVIVO's credits stripped out and the copyright notice removed (which is in itself a felony) and a creationist voice-over pasted on over our music (yes, I have a recording of your lecture)."

Eli että siitä poistettiin tarkoituksellisesti kuvassa mukana ollut tekijänoikeustavara, ja esitettiin ilman lupaa. Ja kun tästä jäätiin kiinni, muistanemme kuinka Dembski puolustautui sillä, että ei tiennyt eikä katso teheensä mitään väärin ja että ei aio toistaa tekoaan. ("nonapology") Ja että tämän jälkeen videosta tehdään Expellediä varten vain miltei identtinen pätkä sellaisilla olemattomilla resursseilla, joilla aidon tutkimusmateriaalin sovittaminen ei ole uskottavaa - etenkään kun "Inner Lifen" epätarkkuudetkin oli kopioituneet Expelled -versioon. (Toki sen ymmärtää jos samasta proessista tulisi samantapaisia pätkiä, mutta että virheetkin. Lunttaamisenkin saa selville etenkin sen takia että molemmista löytyvät ihan samat virheet.) Toki 1 henkilö riittää jos videoita tehdään copy-pastella yhdistettynä "PhotoShoppaamiseen".

Muistettavana on myös se, että nämä veikkoset ovat Ensin haastatelleet muun muassa Myersiä "crossroads" -elokuvaan. Haastateltaville väitettiin, että se on neutraali dokumentti. Kuitenkaan Crossroads -nimelle ei oltu varattu elokuvan nettisivua. Expelled -nimen sisältävä nettisivu sen sijaan oltiin varattu jo ennen kuin Myersiä oltiin haastateltu. Ja tämän jälkeen elokuvaan haastateltua ei päästetty ennakkonäytökseen. Paljastuu myös sellainen jännittävä asia, että esimerkiksi keskeinen ÄS:än vastustaja, Ken Miller, on jätetty Expelled -haastatelluista, koska dokumentintekijät ovat halunneet rinnastaa väkisin ja alleviivaten että evoluutioon uskominen === ateismi.

Kyse ei ole edes siitä, onko tähän tekijänoikeudelliset luvat tai saako ennakkolippuja jakaa vain niille joille halutaan. Kyse ei ole siitä saako surkeaa gonzojournalismia ja paskoja animaatioita tehdä. (Onhan south parkkiakin.) Kyse on siitä, onko tämä toiminta hyvien tapojen mukaista.

Ihmiset, joiden yhtenä pääargumenttina on se, että darwinismi romuttaa moraalin, luulisi välittävän tästä asiasta. Minun silmiini näyttää kovasti siltä, että kreationismin moraali tiivistyy siihen, että rikotaan lain henkeä niin paljon kuin se vain on mahdollista, kunhan se ei vain riko lain kirjainta.

Ei kommentteja: