maanantai 21. huhtikuuta 2008

Näinhän sitä politiikkaa tehdään.

Ann Coulter kannattaa ajatusta naisten äänioikeuden poistamisesta.

"If we took away women's right to vote, we'd never have to worry about another Democrat president. It's kind of a pipe dream, it's a personal fantasy of mine, but I don't think it's going to happen."

Mielestäni tässä lausunnossa kiteytyy monta sellaista ajatusta, jotka ovat, mutta joista ei haluta puhua. Tietyissä piireissä mies on perheen pää. Esimerkiksi meillä vierailleet Jehovan Todistajat kannattavat hieman tämän kaltaista perherakennetta. Tosin he haluaisivat lisäksi poistaa äänioikeuden myös miehiltä. :)

Nainen on heikompi astia. Jokin, jonka tehtävä on hoitaa kotia, ja tukea perhettä. Miehen täytyy mennä töihin aamulla ja tulla illalla kotiin nukkumaan. Mies suojelee, menee viikonloppuisin sotaan tai katsomaan jääkiekkoa. Mies elää työlle, nainen perheelle.

Tämä on perinteinen vanha asetelma. Tasa -arvoon on joillakuilla pidempi matka kuin toisilla. (Ei ole väliä sillä uskooko diktaturian kannattaja siihen että diktaturia tulee onnistumaan. Diktaturian kannattaja on silti diktaturian kannattaja.)

Henkilö, joka haluaa rajoittaa tällä tavalla äänioikeutta jotta hänen haluamansa tulos toteutuisi. Ja ironista kyllä, Coulter itse on nainen, hän kuitenkin haluaisi poistaa äänioikeuden koska katsoo hänellä olevan kyky ja oikeus tehdä päätelmiä politiikasta. Tässä asetelmassa on hieman ironiaa aistittavissa. Ottaa nyt itseltään päätäntäoikeus pois jotta saisi haluamansa lopputuloksen.

Ei kommentteja: