lauantai 26. huhtikuuta 2008

Ateismin ongelmat

Kun ihminen rupeaa ateistiksi, hänelle ei voi luvata samanlaisia asioita, kuin uskovaiset lupailevat. Ulkonäkösi ei kohennu, et saa uusia ystäviä, mielessäsi ei telepaattisesti kommunikoi joku kaikkiviisas mies, joka ainakin teoriassa voisi auttaa "Tahdotko miljonääriksi" -tietovisoissa.

Ateismi ei määrittele moraalia. Toki monet uskovaset ovat esittäneet, että ateismi olisi jonkinlainen uskonnollinen taho, jossa odotettaisiin tietynlaista suhtautumista asioihin. Tosiasiassa näin ei ole. Voit olla ateisti ja käydä kirkossa. Voit olla jopa pappina. Mikä siinä olisi ongelmana, kirkkohan on vain rakennus? Ateisti voi olla natsi tai kannattaa monikulttuurisuutta. Ateisti voi vastustaa kirkkoa tai olla vastustamatta.

Ateistina ei tarvitse niellä mitään tietokirjoja tai olla skeptikko. Ateisti voi kannattaa vaikka virtsaterapiaa. Sillä ateistien älykkyysosamäärä ei nouse, ainut etu jonka uskonnosta luopumisesta on, on se että luultavasti lopetat uskomasta yhteen olemattomaan asiaan.

Ateisti joutuu päättämään itse. Kukaan ei sano tätä puolesta.

Suuria ongelmia tulee kuitenkin siitä, että ateisteilta odotetaan tiettyjä asioita. Ne eivät ole ateismissa, vaan muualla. Osa ateisteista ei pidä sinua aitona ateistina, jos et halua ihmisten eroavan kirkosta. Myös monet muut alkavat odottamaan tietynlaista käytöstä. Sinun pitää jostain syystä murskata kreationisteja. Eli ateistilta odotetaan "puolustautumista" näillä alueilla.

Sillä Erilaisuudesta on maksettava. Sitäpaitsi radiossa monet hihhulit opettavat minkälaisia ateistit ovat, joten nämä ehdot on toteutettava. Muutoin et ilmeisesti ole oikea ateisti.

Ei kommentteja: