perjantai 25. huhtikuuta 2008

Näin on!

Kreationisteja kohdatessa uskonnoista kuulee seuraavaa:

1: Evouskovaiset ovat uskovaisia. He eivät suostu muuttamaan käsityksiään tosiasioiden edessä. He ovat dogmaattisia Jumalan vastustajia. He eivät suostu keskustelemaan kriittisesti teoriastaan, vaan yhteisvoimin hymistelevät tiedon evoluution ongelmakohdista hiljaisuudella. (Muista että kreationismi ei ole uskontoa. Ja juuri siksi heillä on tälläisiä "statement of Faitheja". . Onkin siksi olennaisen tärkeää huomata, että vain evoluutikot ovat juuttuneet tiettyyn näkemykseen uskonnollisesti.)
2: Evojen teoriat muuttuu koko ajan. Yksi geeni - yksi proteiini on sortunut. Välimuotoketjut pusikoituvat. Ja aina on evoluutioteoriaa sovitettu ja muutettu. Lisäksi punktualistit ja gradualistit tappelee koko ajan keskenään. Evoluutikot eivät ole yksimielisiä edes keskenään yhtään mistään.
Johtopäätös: Kauheita dogmaatikkoja ovat evoluutikot, kun koko ajan vain ovat itsepäisen jääräpäisiä ja korjaavat näkemyksiään.

Kreationisteilta kuulee aika usein kahta lausetta, jotka koskevat makroevoluutiota ja sen kumoutuvuutta.

1: "En sano että evoluutio olisi mahdotonta, mutta jos se olisi totta, maailma näyttäisi erilaiselta." He tarkentavat tätä usein bakteerimoottoreilla ja muilla jutuilla, jotka ovat heistä "evolutiivisesti mahdottomia". He siis väittävät havainneensa evoluution kumoavan faktan. Tätä kritiikkiä he kohdistavat nimenomaan makroevoluutioon, koska mikroevoluutioon he sanovat itse uskovansa.
2: Toisaalta he sanovat myös että "Makroevoluutiota ei voi falsifioida". Se on jotain joka vain muuttuu aina siten, että selitystä voidaan korjata. Ei siis ole mitenkään mahdollista. että makroevoluution voisi kumota todisteilla. (Siis myöskään sillä bakteerimoottorilla.)
Johtopäätös: Päättäisivät.

Ei kommentteja: