maanantai 28. huhtikuuta 2008

Israel

Kristityille hihhuleille Israelin puolustaminen ylittää kaiken ymmärryksen. Heille mikä tahansa vähänkin ikävän asian mainitseminen tarkoittaa loukkaantumista. Jos lehti kirjoittaa faktan, tapauksen kun israelilaiset ampuvat palestiinalaisia lapsia ohjuksilla, he suuttuvat. Israelista pitäisi kirjoittaa vain hyvää. Heillä on selvästi uskonnon sitoma poliittinen kanta. Tämä on oikeastaan aika erikoista. Sillä pintapuolisesti ajatellen sillä, onko Israel oikeutettu maahansa ei pitäisi olla mitään tekemistä kristinuskon kanssa.

Tuntuu että takana olisi jonkinlainen "Israelin palvonta", että israel olisi jonkinlainen Pyhä Valittu kansa. Minusta tämä ei ole muuta kuin rasismia, jossa vain poikkeuksellisesti tuetaan muuta kansanryhmää kuin sitä mihin on satuttu syntymään. Toki tässä tapauksessa selitys on uskonvakaumus. Ja kenties Raamatun yhteinen historia Tooran kanssa.

Tietenkin tärkein asia on se, että kristityt vetoavat siihen kuinka Juutalaiset on ajettu maasta. Tämä on tietenkin totta, mutta sitähän on kautta aikojen tehty. Samalla logiikalla intiaaneille pitäisi antaa heidän maansa, Amerikka, takaisin. En näe tälläiselle oikeutusta. Toinen tapa on vedota että Israelin kansa on tehnyt maan hedelmälliseksi. On hieman erikoista, että maan omistus siirtyisi sillä, että jos minä menen istuttamaan naapurin pihalle hedelmäpuun, saisin naapurin pihan. Tosiasiassa maan omistus ei liity tähän. Jos kristittyjen argumentaatiolla tulisi puolustaa Israelin oikeutta maahan, se tulisi palauttaa välittömästi.

Toisaalta moni ateisti on ottanut aika tiukan kannan Israeliin. Esimerkiksi Amerikkavertaus oli luultavasti pätevä silloin, kun Israelin valtiota alettiin miettimään ja rakentamaan. Mutta nyt tilanne on toinen. Israelilaiset ovat jo maassa, he ovat vakiintuneet ja saaneet elämän alueella. Voidaan sanoa että he ovat tehneet jonkinlaisen valloituksen. Sillä jos otetaankin lähtökohdaksi se, että Israel on ulkopuolisten maiden tukemana tehnyt eräänlaisen hyökkäyksen, heillä on oikeus maahan. Toki joku voisi sanoa että Israel olisi tehnyt hyökkäyksensä epäreilusti. Tähän minulla ei ole muuta sanottavaa, kuin se, että en ole vielä kohdannut eettisesti perusteltua valloitussotaa. Ja silti valloitussotilaiden oikeus maahan on selviö. Esimerkiksi Karjala kuuluu nykyisin Venäjälle, juuri samasta syystä. Ja samasta syystä Israelilaisten alue on perusteltavissa.

Oikeastaan ainut asia, joka minulla on israelin valtiota vastaan on se, että jotkut riemuhihhulit käyttävät Israelin tilaa jonkinlaisena "lopun ajan mittarina". Iloitsevat maailmanlopusta joka tapahtuu pian. Että pian ne ateistit lakkaavat naureskelemasta, iloitsevat omasta taivastontistaan ja tietenkin vielä enemmän siitä kuinka vääräuskoiset saavat oikeutetut rangaistuksensa. Sitten kaikki on niin kuin pitää. Että Israelia käytetään poliittis-uskonnollisena lyömäaseena joku muu kuin israelilainen. Ja hänkin vain sen takia että tuskin jaksaa odottaa taivaallisia BBQ -bileitä, joissa ateistitkin on vieraina, grillihiilien muodossa.

Mutta tämähän ei ole israelilaisten vika.

Ei kommentteja: