tiistai 1. huhtikuuta 2008

Pistä rahaa.

Löysin aikani kuluksi netistä linkin, jossa on koottuna monenlaisia sekularistisia paikkoja jonne laittaa rahaa. Aiheita on ihmisoikeuksista tieteen edistämiseen, valinnanvapautta löytyy.

Voimme siis auttaa myös muutoin kuin kirkon tai uskontojen kautta. Toki tekijät ja enemmistö menetelmistä on varmasti samoja, uskovaisetkin toimivat aktiivisesti sekulaareissa avustuksissa, jopa neuvomassa koska heillä on vuosien kokemus siitä että maahan ei kannata ensin laittaa internet -teknologiaa jos asukkaat eivät osaa lukea ja käyttää niitä. Ja muista asioista jotka pinnallisesti tuntuvat hyviltä mutta jotka eivät vain sovi sikäläiseen kulttuuriin ja sen rakenteeseen, ainakaan vielä.

Mutta yhdellä tavalla kristilliset tai muiden uskontojen rahstot tekevät:
"Tammisalo kertoo mihin kirkon rahoja on laitettu vuosien varrrella. Uusi virsikirja, raamatunkäännös, uusi katekismus, kirkkokäsikirjat ja toiminnalliset uudistukset."

Kun laitat rahaa kirkkoon, se menee toisin sanoen muuhunkin kuin hyväntekeväisyyteen. Toki nämäkin projektit ovat arvokkaita, mutta jos haluaa auttaa suoraan ihmisiä, kannattaa ehkä miettiä tätäkin asiaa.

Toki se kaikista vaikein asia, eli se, kuinka paljon hyväntekeväisyysjärjestöltä menee byrokratiaansa on otettava huomioon. Kun valitaan avustusjärjestöä, pitäisi miettiä ennen kaikkea sitä summaa joka lähtee perille asti siitä rahasta jonka laitat, eikä pelkätään mihin sitä menee. Jos joku järjestö kuluttaa 99% byrokratiaansa, ja joku kuluttaa vain 1% byrokratiaansa, jälkimmäisessä menee perille enemmän rahaa, vaikka se käyttäisi 50% raamatunkäännösten tekemiseen ja Mäkkylän Mummojen bingottamiseen.

Ei kommentteja: