perjantai 15. helmikuuta 2008

Anonyymit

Skientologianvastainen, globaali, vastustuskampanja on saanut julkisuutta. En oikeastaan ole oikein tiennyt, miten siihen pitäisi suhtautua. Näin jälkikäteen on helppo jälkiviisastella ilman että yhdistää kenenkään sukulaisia gorilloihin. Tyypit laittavat V niinkuin verikosto -naamareita päähän ja laittavat syntetisaattoripuheita nettiin. Julistus sisältää harvemmin varsinaista dataa. Se on lähinnä mahtipontisen tyylistä uhkailua mallia:

"We are anonymous, we do not forgive, we do not forget"

Unohtamatta tietenkään sitä Olemme anonyymejä, olemme katsoneet teitä ja päättäneet että teidät on tuhottava. "We are the legion". Toki osa viesteistä on aika hauskojakin.

Kyseessä on tietysti Anonyymit ovat rakentaneet skientologianvastaisen kampanjan. Päivä oli ajoitettu Skientologien vaihtoehtohoidoissa kuolleen Lisa McPhersonin syntymäpäiväksi. Anonyymien linjauskia satelee ympäri YouTubea. Kampanja perustuu enemmän massaan, siihen että usea vastustaa skientologiaa, kuin varsinaiseen sanoman sisältöön.

Syy sille, miksi anonyymit ovat anonyymejä, ei johdu siitä että he palvoisivat blogilleni ilmaantuneen viestittäjän viisautta. Syynä on skientologien toimintatavat, tarkemmin konstit joilla he kohtelevat vastustajiaan. Operation Freakout on malliesimerkki siitä mitä voi käydä jos on erimielinen skientologien kanssa:

Koska Cooperista oli liikaa vaikeuksia, Skientologiakirkko päätti järjestää hänet joko vankilaan tai mielisairaalaan. Operaation suunnitelmiin kuului pommiuhkausten soitto arabimaiden lähetystöihin Cooperin ääntä imitoiden, pommiuhkauksien lähettely Cooperin nimissä. Jopa Cooperin näköinen skientologi pistettiin uhkaamaan Henry Kissingeriä. Skientologiakirkko lähetti Cooperin nimissä itselleen pommiuhkauksen, paperin he olivat varastaneet Cooperilta.

Onneksi FBI sai todisteet kultin rikoksista tehtyään ratsian sen tiloihin.

Tosin kaikki skientologian vastustajat eivät pidä anonyymeistä. Heistä asiaa tehdää väärillä keinoilla, ottaen turhia riskejä, riittämättömällä valmistautumisella, nuoruuden innolla. Heistä skientologia on liian vaarallinen jotta sen voisi voittaa leikillä ja yhteisjuhlilla tai naamareilla.

2 kommenttia:

Paholaisen Asianajaja kirjoitti...

Ainakin tempaus on onnistunut osoittamaan miten heikolla pohjalla skientologia on euroopassa. Esim. Irlannin jaoston edustaja puhui radiossa. Toimittaja kysyi, että kuka johtaa paikallisia skientologeja. Edustaja ei osannut sanoa.

Seuraan mielenkiinnolla miten operaatio Chanalogy edistyy. Toivon myös, että Suomessa (Lahdessa) järjestettävä mielenilmaus (15.3) ylittää uutiskynnyksen.

paahtoleipä kirjoitti...

Eikö tuollainen kyvyttömyys kerro pikemminkin siitä, että skientologejen tempaukset on jonkun erillisen jaoston juttuja. Että ei ole varsinaista instituutiota, vaan erikseen sählääviä tahoja?