sunnuntai 3. helmikuuta 2008

Viides Käsky

Kristityt ovat hyviä. He seuraavat Jumalallista moraalia. Etenkin kreationistit Suomessakin ihannoivat ja idolisoivat Amerikan mallista uskonjulistamisen tapaa ja muita sen elementtejä. (Euroopan ei ilmeisesti ole heille tarpeeksi hyvä. On niitä uskontoja, jotka tarkoituksellisesti irtoavat luterilaisesta kirkosta.) Siksi on ehdottoman elintärkeää katsoa, miten Amerikan Kristityt seuraavat Jumalan Lakia. Ja mitä seurauksia sillä on.

Heidän Raamatussaan, jota he pitävät Pyhänä ja jota he väittävät seuraavansa, sanotaan asioita. Jumala antaa peräti käskyn "Älä tapa". Hän ei kehota tai pyydä. Käsky on ehdottomasti kieltomuodossa. Katekismus tolkuttaa että jokaisen ihmisen elämä on Jumalan lahja ja sellaisena arvokas. Mutta tietenkin näin monimutkainen asia aikaansaa kirkollisia tulkintoja: Sillä näin Amerikan kristityt lukevat sen. Ilmeisesti heidän maailmassaan ainostaan sikiön voi tappaa abortissa. Ja eutanasia tulee kieltää, koska sekin on murha ja halveksunnan osoitus Jumalan antamalle lahjalle. Eli että käsky koskisi vain sitä että itseään ei saa tappaa, ja että abortti on murha.

Heille "jokaisen ihmisen elämä on Jumalan lahja ja sellaisena arvokas" ei merkitse rikollisten kohdalla mitään, koska he ovat "rikollisia". Vaikka toisaalta he myöntävät, että ilman Jeesuksen Armoa kenelläkään ei olisi mahdollisuuttakaan pelastua. He eivät mieti sitä, että jos Jeesus olisi ollut Ameriikankristitty, hän olisi sanonut Isälleen:

"Hitot mitään menen riippumaan. Sen saavat mitä ansaitsevat. En minä heitä tapa. He tekevät sen aivan itse!!!"

Ei kommentteja: