maanantai 11. helmikuuta 2008

Nuoret miehet usein väkivallan kohteina.

Tuttuahan se on. Nuoret miehet menevät kavereidensa kanssa juomaan ja tämän jälkeen ärisevät snagarilla ja saavat turpaansa. Ja sitten kotona tulee kaulimesta.

"17 prosenttia parisuhteessa olleista 18 - 20-vuotiaista varusmiehistä ilmoitti joutuneensa kumppaninsa lyönnin kohteeksi."

Ketään ei kuitenkaan saisi lyödä. Ei miestä, ei naista eikä hihhulia. Paviaanejenkin lyöminen kannattaa säästää minimiin. (Vaikka joku sillä taitaakin aina tienata..)

2 kommenttia:

Polga kirjoitti...

Olikohan varusmiehiin sisällytetty tässä asiassa varusnaiset, joita käsittääkseni nimitetään varusmiehiksi? Pilkun n...mistako?

paahtoleipä kirjoitti...

Tuossa yhteenvedossa ei valjennut. Tosin se, että uutisessa vihjailtiin "Toisaalta vain prosentti varusmiehistä ilmoitti itse lyöneensä kumppaniaan. Aiempien tutkimusten perusteella miehet ovat parisuhteessa useammin väkivaltaisia kuin naiset."

Viittaisi siihen, että kyse on nimenomaan miehistä.

Toisaalta naiset voivat kuulua joukkoon, mutta heitä taitaa silti olla niin pieni vähemmistö kokonaisuudesta, että 16% ei selity heillä. Vaikka siis kaikkia varusnaisia pahoinpideltäisiin kotona, tilanne ei korjautuisi.