lauantai 16. helmikuuta 2008

Joskus voi olla syytä antaa armon käydä oikeudesta.

BBC uutisoi manaajasta, joka oli poistanut talosta poltergeistin 60 punnalla. Talossa oli manaajan mielestä kauhea ilmapiiri, ja hän sai sen korjattua. Talon omistajat, Fallonit olivat samaa mieltä; He olivat jo muuttamassa talostaan, jossa oli kauhea poltergeist. Poliisista ei ollut ollut apua.

Hinta oli kuitenkin suhteellisen pieni tyypin mielenrauhasta. Toisaalta, kun ottaa huomioon sen, että koko touhu vaati suolalla piirretyn ympyrän, hyötysuhde oli toki manaajallekin aika hyvä.

Periaatteessahan tuossa parannettiin perheen henkinen trauma placebolla. Huijausta. Mutta toisaalta who cares? Se toimi. Hinta oli pieni. Oikeuslaitos ei tietenkään uskonut manaamiseen. Mutta perhe uskoi. Kun manaaja ei tässä tapauksessa itse ujuttanut perheelle harhaista käsitystä ja uskotellut kirousta, eikä toisaalta veloittanut "ihan kamalasti" - kuten joskus on käynyt - olen valmis antamaan aika paljon anteeksi.

Periaatteessa perhe säästi, koska ammattipsykiatri olisi voinut maksaa enemmän. Joskus kannattaa olla herkkäuskoinen ja uskoa naurettaviin asioihin.

Ei kommentteja: