perjantai 8. helmikuuta 2008

Miksi lökäpöksyt ovat statusesine?

Hopparit ja skeittaajapojat ovat tunnettuja lökäpöksyistä, eli heille "liian isoista housuista". Tämä näyttää olevan tärkeää.

Alunperinhän lökäpöksyjen ideana on ollut se, että köyhien lasten vaatteet kierrätettiin. Isojen veljien vaatteet olivat myöhemmin pienien veljien vaatteita. Toki köyhissä perheissä piti ostaa myös "kasvunvaraa" vaatteisiin, jotta ei heti tarvitsisi ostaa uusia. Nykyiset lökäpöksyt ovat kuitenkin kalliita. Joten tämä näyttää pintapuolisesti pelkältä "NYC:in katupoikien" matkimiselta ilman vaatetuksen vanhaa ideaa. Vaatteista on tullut aatteet. Köyhäilyn merkistä on siinä sivussa tullut rikkaiston tuote. "Sullapa ei ole varaa TÄLLÄSIIN lökäpöksyihin".

Kuitenkin lökäpöksyissä oli myös toinen statuselementti. Kun perinteinen NYC -katupoika, sellainen köyhä eikä WNB -köyhä rikas, kulki kadulla, ihmiset näkivät että hänellä oli valtavat housut. Tämän jälkeen he alkoivat miettimään millainen on se tyyppi, jolta nuo housut ovat jääneet pieniksi.

Koska kyseessä on todennäköisesti isoveli, joilla on paha tapa tulla "antamaan palautetta", jos heidän pienelle veljelleen käy jotain, isot housut toimivat suojana muutakin kun roiskeita ja kylmää vastaan.

Ja sitten sanotaan että vaatteet eivät muka pysäytä luoteja.

Ei kommentteja: