perjantai 22. helmikuuta 2008

Antti Tuisku ja "kohulahko".

Tämän päivän iltapäivälehdet otsikoivat että Antti Tuisku olisi liittynyt kohulahkoon. Kiinnitin asiaan huomiota. Mietin, että mikä täyttisi kohulakon määritelmän.

Mieleeni tulivat seuraavat, tässä järjestyksessä. Järjestys on luultavasti "lahkon pahuuden ja yleisyyden" jonkinlainen yhteissumma. Tosin se on tehty intuitiolla. Se siis kertoo jotain ainakin minun asenteistani, jos eivät muusta.

1: Skientologia.
2: Jehovan Todistajat.
3: Nokia Missio.
4: Kabbala.
5: Sana ja Ylistys.
6: Mormonit.
7: Lestadiolaiset.
8: Helluntailaiset.

Antti Tuisku on liittynyt Kabbalaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää siltä että Antilla on pidempäänkin ollut taipumusta "vastausten" etsimiseen kyseenalaisista lähteistä:
"Innostuin Raamatusta jo 11-12-vuotiaana, yritin sieltä etsiä vastauksia mieltäni askarruttaviin asioihin, kuten miksi minua kiusattiin koulussa."

Voimme vain toivoa etteivät vannoutuneimmat nuoremmat fanit tulkitse tätä esimerkin näyttämiseksi ja lähde pian seuraamaan. Monilla vanhemmillakin ihmisillä kun tahtoo olla taipumus pitää uskontoa vakuuttavana erityisesti silloin kun joku näennäisesti fiksu ja arvostettu (julkisuuden) henkilö niistä puhuu positiiviseen sävyyn.

paahtoleipä kirjoitti...

Se on itse asiassa aika erikoista, että on hakenut tietoa Raamatusta itsestään ja elämästään. Vaikka uskoisin Raamattuun, tuskin silti olisin niin arrogantti, että edes kuvittelisin että olisin niin tärkeä, että olisin mainintana isossa kirjassa.

Maailmassa on nytkin elossa 6 miljardia ihmistä, joten miksi minä olisin Raamatussa mainittuna, jaettuna per ihminen, tietoa Raamatussa voi olla vain rajallinen määrä.

Luulisi, että syitä hakisi jostain muualta. Kuten ryhmäpsykologiasta. Sitten katsoisi onko kiusaajissa joitain mieleltään sairaita ihmisiä ja sitten miettisi, provosoiko jotenkin. (Ja voiko tälle tehdä jotain.)