sunnuntai 10. helmikuuta 2008

Hihhulin kuva.

Kun katsoo mediaa, katuelämää, blogosfääriä ja kaikkea, huomaa että hihhuleiden Jumala on joka paikassa. Eikä sitä saa loukata. Sillä heillä on "oikeus mielipiteeseensä", ja heidän näkemyksiään tulisi jotenkin "kunnioittaa".

Kuitenkin aika usein erilaiset apologeetat (ei, he eivät ole ihmisiä, jotka pyytäisivät anteeksi. Sellaisesta en ole kuullut. He ainoastaan jakavat anteeksiantoa, Jeesuksen nimessä, -eli eivät omissa nimissään- eivätkä pyydä sitä.) astuvat esiin näkemyksineen. Ja mitä he tekevät? Etsivät muita joita voivat syytellä. He luettelevat asioita, otka ovat heistä "synti". Näitä ovat abortin kannattajat jotka antavat ihmisille oikeuden tappaa. Lesbo- ja homoseksuaalisuden aikaansaama yleinen moraalin löyhtyminen. Ateismi. Pakanat. Darwinismi. Vääräuskoiset jotka eksyttävät. Eli aina joku muu, kuin he. Näiden lausuminen on sitä "mielipiteenvapautta". Mutta toisinpäin, jos joku muu sanoo samaa heistä, samanlaisten kannanoton lausuminen on tietenkin "Tosi Uskon" vainoamista. Eikä siinä missään tapauksessa enää edes vainota sitä hihhulia, vaan nimenomaan Jumalaa.

Syynä on se, että hihhulit haluavat yhtä asiaa. Pinnallisesti he haluavat että kaikki "pelastuvat". joka tarkemmin analysoitina tarkoittaa vain ja ainoastaan sitä, että kaikki ajattelisivat juuri kuten hän. Se on kai sitä heidän ajattelunvapautta, "avomielisyyttä eri mielipiteille", koska heti jos joku vähänkin näyttää merkkejä siitä, että ajattelee kuten hän, saa kehuja nimenomaan "avomielisestä ajattelusta". Koska heidän tavoitteensa on selkeä, kaikki tietävät mitä he hakevat ; He haluavat dominoida muita ihmisiä. Se on valitettavaa, ja moraalitonta, mutta se ei tee siitä valhetta. Ei vaikka, uskovaiset itse uskovat olevansa "niin moraalisia", eli moraalisempia kuin kaikki muut. Parempia. Tietävämpiä. Syvällisempiä. (Tämä paljastuu sillä, että jos ei ryhdy ajattelemaan heidän lähtökohdistaan, vaan peräti ryhtyy väittelemään, on aina joko "rajoittunut materialisti" tai "erehtynyt väärän Jumalan seuraaja".)

Monilla hihhuleilla on näitä melko vahvoja mielipiteitä ja vieläpä kehtaavat tuoda niitä esiin. Ja nämä ihmiset edustavat muille hihhuleille niitä "rohkeita toisinajattelijoita", joiden kanssa erimielisyys ja sen mielipiteen esilletuleminen on moraalisesti haitallista ja vainoa.

Heillä on ilmeisesti ajattelutapa, jonka mukaan:

"On niin vaivalloista perustaa oma moraalinsa ihmiselämän kunnioituksen ja yhdenvertaisuuden periaatteille ja käsitellä jokaista moraalista ongelmaa ainutlaatuisena tilanteena. Minähän voisin katsoa yleispätevät moraaliohjeet suoraan pyhästä kirjasta - eikä minun tarvitsisi lainkaan vaivata päätäni!"

Jos siis mietit, miksi ihmiset vieraantuvat Jumalasta, syynä on se, että ne jotka Häntä äänekkäimmin seuraavat ja jotka väittävät toimissaan tavoittelevansa "Hänen seuraamistaan" ovat niitä, jotka vaikuttavat muiden silmissä aggressiivisimmilta oman asiansa vetäjiltä, jotka ovat eniten kyvyttömiä ajattelemaan asioita muiden näkökannasta. Koska ihmisen yrittäminen johtaa kohti tavoittelemaa lopputulosta - etenkin jos hän todella saa henkisiä voimavaroja rukouksen tai muun kautta - on niin, että joko uskominen vieraannuttaa meidät Jumalasta, jolloin nimenomaan moraalinen valinta on olla ateisti. (Jos rukoilu etäännyttää, ateismi vähintään estää tämän luisumisen.) Tai sitten he todellakin ovat muita enemmän Jumalan kaltaisia ja Jeesuksen tahdon ja tavan seuraajia kuin muut, jolloin Pahuuden Ongelma on selvitetty. Täällä on tuskaa, kärsimystä, sotia, kateutta, kaunaa, umpimielisyyttä, erilaisten ihmisten vainoamista koska me olemme Jumalan kuvia. Ja Jumala on moralisoiva psykoottinen vihainen ja ylpeä. (Jolloin on moraalinen valinta olla ateisti. Vaikka Jumala olisi olemassa ja vaikka hän lahjoisi kannattajiaan miten.)

Tästä ei voi päätellä kuin yhden asian: Jos hihhuleiden Jumala on olemassa, se on niin kammottava ilmestys, että kannan ilolla Hänen langettamansa kidutustuomion. Sillä teen sen korkeamman oikeuden ja hyvyyden ja moraalin nimessä! Ja jos hihhulit todella menevät taivaaseen - kuka sinne enää edes haluaa? Jos hihhulit menevät taivaaseen, on olemassa vain kaksi erilaista Helvettiä. Ja ainakin minä valitsen mieluusti sen jossa parempi seura.

Ja jos väität että syöksen ihmisiä Helvettiin kertomalla tämän, kerron teille pienen salaisuuden. En ole moraaliton. Ja kriteerit ovat "Omanne". Minä toimin kuten ajattelisin Jeesuksen toimivan, ja vertasin sitä hihhuleiden toimintaan. Minä siis seurasin moraalipäätelmässäni WWJD:tä. Ja se tuli siihen lopputulokseen että:

*Jeesus ei julistaisi vihaa.
*Jeesus ei seisoisi standilla sanomassa "minähän sanoin".
*Jeesus ei käyttäisi onnettomuuksia ja niissä kuolleita "kerätäkseen pisteitä" ja arvovaltaa.
*Jeesus paransi kuolleita ja sairaita, eikä ikinä mässäillyt heidän kärsimyksillään.

Tai sitten Saatana on uudestisyntynyt, ja hän on ottanut Jeesuksen sydämeensä. Ja valjastanut itselleen säätiöitä, Radio/TV -evankelistoja ja muita julistajia, jotka valjastavat katastrofit, uskovaisiksi kääntyneiden henkilökohtaiset elämäntarinat ja muut vastaavat uskonnollisuuden ympärillä pyörivät asiat vain jotta Saatana voisi tienata julkisuutta, lähetysaikaa ja vaikutusvaltaa. (Amerikoissa peräti miljoonia dollareita). Ja tietysti kääntyneet ilmaiseksi käännytystyövoimaksi kadulle. (Koska palkkaaminen minimipalkoilla veisi säätiöltä sen keskeisen asian. Rahan.) Kaikki tietysti Jeesuksen nimeen.

Mitä enemmän tätä miettii, sitä enemmän se tuntuu selittävän asioita.

2 kommenttia:

olematon kirjoitti...

Jos siis mietit, miksi ihmiset vieraantuvat Jumalasta, syynä on se, että ne jotka Häntä äänekkäimmin seuraavat ja jotka väittävät toimissaan tavoittelevansa "Hänen seuraamistaan" ovat niitä, jotka vaikuttavat muiden silmissä aggressiivisimmilta oman asiansa vetäjiltä, jotka ovat eniten kyvyttömiä ajattelemaan asioita muiden näkökannasta.

Jos täällä saa tätä ääneen sanoa niin nyt sen sanon: HALLELUJAA!

Piiloajatuksena kaikkien käännyttämisestä on myös psykologinen seikka, että kun kaikki ihmiset saadaan käännytettyä omalle kannalle/omaan oppiin, maailma on turvallisempi paikka, koska näin saadaan erilaisten näkemysten aikaansaama ristiriita kadottettua.

Ristiriita ei kuitenkaan katoa, yllätys-yllätys, sillä ihmisten mielipiteen pyrkivät kuitenkin omanlaisuuteesa siitä huolimatta, että ne jossain suhteessa saadaan samoille linjoille. Kaikki kun eivät kuitenkaan suostu kirjoittamaan samaa näkemystä. Kiitos siitä.

mm kirjoitti...

Haa. Nyt vasta huomasin tarkistaa. Olet siis ollut jo jonkin aikaa blogilistalla.