tiistai 5. helmikuuta 2008

Kyllä kansa tietää!

Hikipedia viittasi uutiseen, jossa kartotettiin sitä miten kansa erottaa fiktiiviset hahmot ja oikeat historialliset henkilöt. Sen mukaan liki neljännes briteistä uskoo, että maan entinen pääministeri, sir Winston Churchill, on pelkkä myyttinen hahmo.

Yli puolet, 58% briteistä oli vakaasti sitä mieltä että Sherlock Holmes oli todellinen henkilö. Kirjallisuus ei kuitenkaan tuo uskottavuutta kaikille: 47% briteistä pitää kuningas Rikhard Leijonamieltä mielikuvituksen tuotteena. (Varmaan sen takia kun häneen viitataan Robin Hoodissa?)

Hikipedia, tuttuun tyyliinsä, esittää että pitää aikaansaada uusi ja erityinen älykäs historia ("intelligent history", IH) ja älykäs kirjallisuus, ("intelligent literature", IL). Näin tietenkin siksi, että

"Näissä oppiaineissa oppilaille annettaisiin tasapainoisempi kuva eri mahdollisuuksista – kuten että Neville Chamberlain johti Britanniaa läpi koko toisen maailmansodan ja että Jane Austen kirjoitti David Copperfieldin. "Lasten pitää saada itse muodostaa näkemyksensä asioista, kuten siitä, oliko Isaac Newton merkittävä matemaatikko ja fyysikko vai suosittu pubi Bayswaterissa""

Mutta onhan se toki aina hyvä että on vaihtoehtoja. Minusta tutkimus osoittaa kuinka vakaalla pohjalla Raamatun myyntimääriin ja kopioinnin tarkkuuteen perustuvat kannanotot joissa Uuden Testamentin Jeesusta pidetään 100% todellisena, ovat.

Ei kommentteja: