keskiviikko 30. tammikuuta 2008

Mitä nimilistat merkitsevät?

Sandwalk -blogissa käsiteltiin (ID)kreationistien nimilistaa. Nimet on laitettu seuraavanlaiseen vetoomukseen:

"We are skeptical of the claims for the ability of random mutations and natural selection to account for the complexity of life. Careful examination of the evidence for Darwinian Theory should be encouraged."

Eli että esittäjät ovat skeptisiä siitä että satunnaismutaatiot ja luonnonvalinta voisivat tuottaa elämän kompleksisuuden ja että he suosittelevat tarkkaavaista Dawinistisen teorian tarkastelua.

Moran sanoo että hän on yhtä mieltä lausunnon kanssa, koska hän korostaa geneettistä ajautumista ja muita elementtejä esitettyjen mekanismien lisäksi. Mutta että hän ei ole silti allekirjoittamassa lausuntoa, koska hän tietää miten kreationistit sen tulkitsisivat.

Eli:
Koska tiedemiehet kannattavat kriittisyyttä, ja moni kannattaa juuri noita ajatuksia joita tuossa allekirjoituksessa tieteessä tarkoitetaan. Mutta että jokainen 700 ei välttämättä ole ymmärtänyt mitä likaisia taustamotivaatioita ID -kreationisteilla on ollut niiden lisäksi.

Mutta toisaalta kaikki tietävät että kreationisteilla on aivan erityinen tapa suhtautua lukumääriin ; Tämä näkyy muun muassa silloin, kuin Discovery Instituten pojat kertovat onko enemmistä ÄS:äläisistä evankelisia kristittyjä..

Eivätkä pelkät nimien lukumäärät ilman vertailua siitä kuinka moni on erimielinen, anna hyviä tuloksia. Esimerkiksi sen valossa, että yli 10 000 pappia on allekirjoittanut kannattavansa evoluutiota puhumattakaan siitä että aika moni tiedemies jonka nimi on Steve on allekirjoittanut vetoomuksen jossa ollaan sitä mieltä että evoluutio on hyvää tiedettä. Näihin verrattuna alle 1000 nimestä koostuva nimilista, joka on kerätty globaalisti eri puolilta maailmaa, näyttää itse asiassa surkealta tulokselta. (Ei olisi lainkaan mahdotonta saada useampia nimiä Loch Nessiin uskovista tiedemiehistä.)

Mutta minusta kreationistien tulisi lopettaa käsiäänestys, ja vedota että "jokainen tietää mitä se tarkoittaa". He voisivat seuraavaksi vaikka tehdä voimannäytteen ja pistää jokaikisen noista 700 suunnittelemaan tekemään positiiviseen todistusaineistoon perustuvan ID -tutkimuksen seuraavan vuoden aikana. Lopputulokset voitaisiin sitten julkistaa vaikka ISCIDissä, joka on ID -myönteinen julkaisu. Siinä olisikin jo sitten 700 ID -tutkimusta kasassa.

Luulen kuitenkin että he kuluttavat voimannäytettä kerätäkseen seuraavan 10 vuoden aikana seuraavat 700 nimeä lisää. Ja kirjoittavat sen sijaan muutaman Katujen Anteroille suunnatun kirjan jossa kerrotaan kuinka kreationisteja vainotaan vaikka niin moni tiedemies tietää että se on Hyvää Tiedettä! Ja että tämänkin kirjan kirjoittaa joku niistä parista samasta tyypistä, jotka vuodesta toiseen ovat niitä jotka kirjoittavat käytännössä kaikki vastaavat kirjat...

Mutta kyseessähän ei olekaan tieteen tekeminen, vaan Discoinferno, fundamentalistien vaivalla rakentama Helvetti Maan Päällä.

Ei kommentteja: