maanantai 21. tammikuuta 2008

Kannibalismia! Holokaustia!

Orac kertoili eläinsuojelijoista. Sivulta löytyneen linkin mukaan PETA on ynnännyt lihansyönnin kannibalismiin ja ehdottanut eräälle kannibaalisurmaajalle pakotettua kasvisruokavaliota. (Mistä ainakin minulla tulee heti mieleen uskontohihhuleiden rinnastukset joissa homoseksuaalisuus ja eläimiin sekaantuminen ynnätään.) Tämä logiikka nojaa seuraavaan:

"Like humans, animals are made of flesh, blood, and bone. They have the same five senses that we do, and they have the same capacity to experience suffering and fear. And all animals share the desire to live their lives free of pain and to avoid a violent death."

Kaikki yhteneväisyydet ovat varmasti totta. Mutta tälläinen ynnääminen on aina hieman arveluttavaa. Simpanssien perimästä valtavan suuri osuus on samanlaista kuin ihmisen. Silti simpanssia joka heittää mummoa kivellä päähän ja surmaa tämän kohdellaan eri tavoin kuin jos esimerkiksi minä menen tekemään niin. Samanlaisuus jossain ei suinkaan tarkoita samanlaisuutta kaikkialla.

Ja vaikka olisikin, PETA olisi silti vaikeuksissa. Se nimittäin itse tappaa eläimiä rutiininomaisesti:

"What's even more ironic is the fact that PETA readily admits that.......

They killed those helpless, healthy, and perfectly adoptable animals - all 96 of them in fact. That's not even being debated."


Sillä on jopa omia krematorioita tappamilleen eläimille. Jos eläinten syöminen=ihmisen syöminen samanlaisuuden varjolla, luonnollisesti tämä heidän koiriin kohdistamansa tuhoamisleiritys on suoraa verrattavissa esimerkiksi natsien holokaustiin.

2 kommenttia:

olematon kirjoitti...

Samanlaisuus jossain ei suinkaan tarkoita samanlaisuutta kaikkialla.

Ihmisissä on samankaltaisuutta eläimiin nähden ja päinvastoin, mutta
kissat eivät keskustele päivän politiikasta, koirat eivät harrasta zazenia ja simpanssit eivät kommentoi Paahtoleivän Blogia... vai kommentoivatko?

paahtoleipä kirjoitti...

Tuosta on tosiaan vaihtoehtoisia teorioita. Mutta olemme tulleet siihen tulokseen, että vaikka apinat kirjoittaisivatkin blogiini, emme saisi tietää sitä koska Suunnittelijan persoonat ovat salattuja.

Siksi jos apina kirjoittaisi saataisiin tulokseksi "tuntematon Suunnittelija, joka voi olla Jumala." Se sitten antaisikin jo syyn rukoilla kadulla.