keskiviikko 16. tammikuuta 2008

Kukkien sidontaa ja bommausta.

Sain Count Up -blogin pitäjältä kukkakimpun, pääsin siis hänen top 10:neensä, siitä huolimatta että olen tuottanut monenlaisia tunteita. Ja asiattomiakin on tullut lauottua. Että lausun tähän siksi Jorma Uotista lainaten:

"Ei Paha"

Suhteeni näihin ketjukirjeisiin on monitahoinen. Toisaalta niitä ei osaa ottaa vakavasti, kun ne on ketjukirjeitä. Toisaalta ne ottaa vakavammin jos niitä lähettelee esimerkiksi oma sisar. (Minun sisar lähettelee minulle ketjukirjeitä, jotka hänestä ovat hauskoja.)

Ja tähän liittyen tulei mieleeno Amerikkalaisissa blogeissa pyörinyt "8 fact thing", jossa ihmiset kertoivat itsestään asioita. Joitakin esimerkkejä; Mark Chu-Carroll, John S. Wilkins ja Rudy De Waele. Näitä on toki erittäin runsaasti muitakin, mutta nämä toisistaan poikkeavat henkilöt antoivat varmasti ideaa siitä, mistä "tagatuksi tulemisesta" on kysymys.

Koska minua ei tagattaisi englanninkielisellä viestillä ikinä, ja nyt sain tuollaisen kunnianosoituksen - vieläpä taholta, jolta sitä todella arvostan - päätin kokeilla tätä meemiä suomen kielellä. Eli nyt minä pistän "taggausringin" päälle niin, että minusta tulee "bommaamisen kuningas". (Bommaaja on tagien levittelijä ~ henkilö joka harrastaa "graffittitaidetta/reviirinmerkkaamista")

1: Minua ärsyttää suunnattomasti se, että suomessa ei ole hyvää sanaa sille ilmiölle, jota englannin kielellä on "implosion"; "Imploosio" kuulostaa keinotekoiselta ja typerältä. Ihan kuin kutsuisi tietokoneita "kompuuttereiksi". Toisaalta esim. Lost -sarjassa (TV -käännös) päädyttiin kääntämään Hatchin tuhoutumista kuvatessa käytetty sana "implosion" sanapariksi "sisäänpäin räjähtäminen", joka kuulostaa todella kummalliselta, vaikka siinä ei kai ole varsinaista virhettä ; Impoosiohan on normaalin kemiallisen räjähdyksen vastakohta.. Takana on se, että aikanani yritin tehdä täysin suomenkieliset roolipelisäännöt, ja "implosion" olisi ollut siisti loitsu. Mutta sitä ei voinut kääntää sujuvasti, joten jouduin lopulta jättämään sen ulos.

2: Minulla on yhä kotona alakoulusta varastamani kirja; Jules Vernen "Tonavan luotsi". Pidin nuorempana kovasti Vernestä. Kirja on edelleen melko hyvässä kunnossa ja se on luettu monta kertaa. Ja siinä on yhä koulun leimat ja kaikki. Kyseinen kirja on harvoja, ellei ainut, tietoisesti ikinä varastamani esine.

3: Kuulemieni varmistamattomien huhujen mukaan 20% ihmisistä oppii jonglööraamaan 3 pallolla alle 15 minuutissa. Minä taas olen surkea jonglööraaja. Aina silloin tällöin yritän 3 pallon jonglööraamista, mutta se ei ikinä onnistu. Edes yhtä kierrosta. Jonglööraamista useammallakin pallolla hallitsevat ystäväni ovat yrittäneet opastaa, mutta mikään ei auta. Toisaalta kykenen kyllä tiirikoimaan lukkoja, vaikka siinäkin vaaditaan tarkkaa käsien yhteispeliä ja herkkyyttä. Eikä minulla silti ole ollut koskaan ylenmääräisiä vaikeuksia. Ongelmat ovat yleensä ideoinnissa, ei toteutuksessa. Jonglöörauksessa tilanne näyttää olevan toisin päin.

4: Minulla ei ole sakkorekisterissäni yhtään ylinopeussakkoa ja rikosrekisterini on täysin puhdas. Junalla pummaamisesta minulla sen sijaan on muutamia sakkoja takavuosilta (kun ne vielä olivat siinä sadan markan pintaan ~ 20€ nykyrahassa.) Olen melko ylpeä tästä.

5: Matkustelen harvakseltaan, ja juon harvakseltaan. Silti virosta saamieni kokemusten mukaan haluaisin saada alkoholin ruokakauppaan. (Niiden hintaa ja verotusta saisi toki nostaa.) Kun kävin virossa, siellä oli normaaleissa kaupoissa vahvojakin alkoholeja. Siitä tuli sellainen vallantunne. Toki ihminen voi Suomessakin aina mennä alkoon, mutta se on kuitenkin aina hieman "erikseen reissu", vaikka alkot ovatkin usein supermarkettien yhteydessä, ovet vierekkäin tai samalla käytävällä. Tätä tunnetta ei voi järjellisesti selittää, mutta se on hieno.

6: Harrastin lapsena ja nuorena hieman teatteria. (Sujuva aloitus roolipelaajalle, eikö?) Sain aina jonkinlaisen koomisen sivuhahmon roolin. Ilmeisesti olen eräänlainen luonneroolinäyttelijä. Se ei kuitenkaan haitannut/haittaa. Sekin puuha oli ihan kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

7: En ole ikinä nostanut päivääkään työttömyskorvausta. Välistä on ollut ajanjaksoja, jolloin töitä on ollut vähemmän. (Rahaa ei ole ollut paljoa ikinä.) Kerran työpaikka meni konkurssiin, mutta onnistuin nopeasti luovimaan itselleni seuraavaksi päiväksi (pe.) työhaastattelun ja uusi työ alkoi seuraavan viikon alussa (ma.). Välissä oli siis "pidennetty viikonloppu". Ja kun konkurssista ei edes kerrottu etukäteen, sain "irtisanomisajalta palkkaa" vanhasta paikasta. "Virallisesti" olin siis itse asiassa jotain kuukauden kahdessa työssä. Tästäkin saavutuksesta olen aika ylpeä. Etenkin kun uuden työpaikan ala oli aivan erilainen kuin mitä entiset.

8: Olen ollut yhden kerran pilvessä. (Ei en puhu lentokoneesta, vaan Cannabis sativa -kasvista, tutummin "kukasta", "hampusta"...) En ostanut tai tavoitellut mitään, omalta kohdalta tilanne oli vahinko. (En tiedä kuinka vahinko se oli antajan päässä.) Kokemus ei ollut erityisen miellyttävä, eikä se ole toistunut. Enkä ole enää luottanut "itse käärittyihin savukkeisiin". Poltan vain tehdasvalmisteista. (Tapanani on polttaa vain humalassa, eli harvoin. Uusi tupakkalaki kiukuttaa silti.)

Itse taasen kukitin seuraavat henkilöt/blogit. Suurin osa seuraamistani blogeista on ulkomaankielisiä, mutta joukkoon mahtui silti 8 kpl suomalaisia blogeja, jotka kiitoksen ansaitsevat. (Hyviä olisi ollut enemmänkin, mutta 8 on parempi numero! Pyhä Numero. Mieti nyt vaikka "8 bittistä nintendoa", jolla on jo takanaan pitkät perinteet.)

1: Paholaisen asianajaja. Olen lukenut hänen blogiaan jo aika kauan aikaa, ja sitä pitävä henkilö on ilmeisesti mitä monisyisin henkilö. Tosin en ymmärrä hänen elämäntapaansa, vaikka se taitaakin olla omani kanssa hyvin samanlainen.

2: Ajatuksia olemisesta -blogin "jaskaw". Hän kirjoittaa ateismista. Luultavasti suomen kunnianhimoisin ateistiblogi.

3: Lähtölaskenta - Count down/Lähtölaskennan jälkeen - Count Up. Sitä pitävällä henkilöllä, mm:ällä, on eri vakaumus kuin minä, mutta hänellä on joka tapauksessa "humanistin sielu". Eettinen ja mielenkiintoinen kaveri. Vaikka olemme aika usein erimielisiä, ja tapamme kommunikoida ovat niin erilaiset, että toistemme ymmärtäminen on joskus, ellei peräti useimmiten, vaikeaa. Yrityksen puolesta.

4: Kirkon penkiltä moskeijan lattialle(vanha osoite), jonka suomalaislähtöinen muslimiuskon käsittely on avannut minulle erilaisia näkökulmia. Monesta olemme samaa mieltä. Toki olemme joistain asioista täysin erimielisiä, mutta So what, mielenkiintoinen blogi silti. Vaikka tässä blogissa jostain syystä islaminuskoa ei olekaan käsitelty "kiltisti", ei minulla ole hänen elämäntapaansa vastaan oikeastaan yhtään mitään.

5: Kriittisen ajattelun puolesta -blogin pitäjä kirjoittelee eettisen ateismin puolesta. Blogi päivittyy rauhalliseen tahtiin, mikä voi olla sen luonteen huomioiden jopa ihan hyvä asia. Seuraaja jää kuitenkin aina odottamaan hieman lisää.

6: Kuritushuoneen inkvisiittori. Olen lukenut jokaikisen hänen juttunsa ja voin yhtyä siihen, että "Kirjoittaja edustaa tunne-elämän kehittymättömintä ja raainta kerrostumaa." Mutta ne jutut ovat silti hauskoja. Mutta sairaita. Mutta hauskoja.

7: Mika Sipuran blogi, jossa hän kertoilee elämästä, maailmankaikkeudesta ja kaikesta siitä mitä tarttuu sormiin edellisistä.

8: Olen mitä olen. Itsensä esoteeriseksi mystiikaksi muuttava henkilö kirjoittelee runoja.

8+: Etsijä etsii, Hieman erilainen kuin kaikki muut listaamani blogit.

8++: Saastainen huone, jonka usea ylläpitäjä ja vierailijat ovat saaneet yliannoksen kommentointiani. Paikka jossa jostain syystä viihdyn, kenties liiankin hyvin. Anteeksi siitä.

8 kommenttia:

Sakina kirjoitti...

"jostain syystä islaminuskoa ei olekaan käsitelty "kiltisti" "

Mitähän tämä oikein tarkoittaa? Pitäisikö minun kertoa satuja tyyliin "islam tarkoittaa rauhaa" ja muita kukkahattujen juttuja, joita kukaan ei kuitenkaan usko? Olisihan se kiva puhua vain kauniista asioista, mutta totuus ei ole ihan sellainen. Yritän olla rehellinen ja kertoa asiat niin kuin uskon/koen niiden olevan.

Toivottavasti en rehellisyydestäni johtuen kuulosta miltään äärimuslimilta, joka kannattaa pyhää sotaa ja lapsiavioliittoja ja puolustaa moniavioisuutta henkeen ja vereen. On paljon asioita joita minunkin on vaikea käsittää ja hyväksyä.

Muuta kiitos kukituksesta :D Saat ison kimpun takaisin!

paahtoleipä kirjoitti...

En ajatellut että sen voisi noinkin lukea.

Vaikka tässä blogissa jostain syystä islaminuskoa ei olekaan käsitelty "kiltisti", ei minulla ole hänen elämäntapaansa vastaan oikeastaan yhtään mitään.

Sinä käsität että "tämä blogi" on sinun blogisi, ja minä tarkoitin että "tämä blogi" on. Tämä blogi.

Minulla kun sattuu islamaihe olemaan aina kauheaa moniavioista demokratian kivittämistä. Pääosin kuitenkin koska en puhu paljoa uskonnosta, vaan nimenomaan ääri -ilmiöistä.

Populististahan se tietysti on. (minun puoleltani.)

olematon kirjoitti...

Kiitokset kukkasista. Peace!

mm kirjoitti...

Yrityksen puolesta! Ja välillä ärsytyksenkin.

Sakina kirjoitti...

Selvä, ymmärsin. Näin sitä taas käsitetään ihan väärin. Ja tällä kertaa syy oli puhtaasti lukijassa :D

paahtoleipä kirjoitti...

Jotkut sudokuruudukot voi täyttää usealla eri tavalla. Lehdet painavat jatkuvasti sudokuja. Osassa näistä on kaksi sääntöjen mukaan oikeaa ratkaisua. Mutta vain toinen niistä on se, mitä lehden toimitus on ajatellut sudokua väsätessään.

Jos joku täyttää sen eri tavalla kuin mitä lehden toimitus on taroittanut, onko hän ratkaissut sen oikein vai väärin?

Paholaisen Asianajaja kirjoitti...

Tosin en ymmärrä hänen elämäntapaansa, vaikka se taitaakin olla omani kanssa hyvin samanlainen.

:)

Uskallan kysyä, minkälaisen vaikutelman olet saanut elämäntavastani?

Kiitokset kukasta. Kokeilen tänään jatkaa kukkien jakelua ja paljastaa 8 karmaisevaa salaisuutta.

paahtoleipä kirjoitti...

Skeptikon elämäntapa on erikoinen. En oikein ymmärrä, mitä siinä saavutetaan.

Tuntuu että olisi pakko taantua itseään toistavaksi inttäjäksi, jotta kykenisi olemaan sellainen yhtäänkin kauemman aikaa. Ja kun jutut on jo itse keksinyt, en ymmärrä mitä niiden toistamisesta saa.

Ei siinä käännynnäisiä ainakaan kannata odottaa.