lauantai 3. toukokuuta 2008

Tarjolla on taas Chickiä. Valitettavasti kyseessä ei ole bikinimisu.

Jack Chick on tuottanut taas uuden sarjakuvan. Siinä kuvaillaan tilannetta, jossa evoluutioon uskovia heitetään Helvetin kuiluun. Sarjakuvassa viimeisessä ruudussa kerrotaan että:
"You'll be in the lake of fire with the billions of others who believe that we evolved from monkeys."

Tätä selvästi pidetään oikeana tekona. Toisin sanoen Chick ihan suorasanaisesti kertoo että hänestä on ihan oikein että ihmisiä kidutetaan ikuisesti vain sen pohjalta, että hänellä on tiettyjä uskonnollisia näkemyksiä.

Minusta ihminen joka oikeuttaa "Amerikan biljoonien" tappamisen uskonvakaumuksen vuoksi puhumassa siitä kuinka hänen kanssaan erimieliset ovat moraalittomia, on ajatuksena suorastaan koominen. Jos hyväksyt kansanmurhan aatteen vuoksi, vaikka kristittyjen tai juutalaisten tai muslimien, olet minusta paha ja moraaliton. Ja jos tämä käsitys on olennainen osa jotain uskontoa, ei moraalittomuudelta pelasta enää mikään.

Sillä muistakaamme, että Helvetti on Jack Chickille yhtä todellinen kuin mitä Suomen vankileirit punaisille olivat siinä "hieman ennen 1920 -lukua". Jos Chick tietää Helvetin olemassaolon ja mitä siellä tekee, ja oikeuttaa teon, se on periaatteessa siis aivan täsmälleen sama kuin jos hän tietäisi että jossain on käynnissä rakennuskampanja, jossa rakennetaan kuolemanleiriä, jossa tavoitteena on suorittaa kansanmurha aatteen ja vakaumuksen vuoksi ja olisi hyväksymässä toiminnan ja aktiivisesti hakemassa tukea tälle, kertoisi ihmisille että tämä kansanmurhan tuottolaitos on moraalisesti Oikein, ja jopa ensimmäisenä jonottanut että pääsisi rakentamaan sitä. Helvetin hyväksyminen on aivan sama asia. Jos väittää tämän paikan hyväksyvän kaikkivaltiaan olevan hyvä, se on sama asia kuin kuolemanleirien periaatteen hyväksyminen, vieläpä sellaisella tasolla että sitä ei maan päällä ole voitu edes nähdä.

Olen pahoillani, mutta tälläisten ihmisten puheet moraalista, josta he ovat saaneet omakohtaisesti aavistuksia, eivät vakuuta kovin paljoa. Jos Helvettiin uskova ja Jumalaa samanaikaisesti hyvänä pitäjä kertoo etiikasta, se ei tarkoita lähes mitään. Ja vaikka olenkin Jehovan Todistajista mitä mieltä olen, heillä on tässä kohden etu. Heillä vääräuskoiset eivät pala Helvetissä. Heitä ei vain nosteta kuolleista. Jumala ei edes käy heitä erikseen tappamassa, he saavat kuolla luonnollisen kuoleman. Jehovan Todistajat siis tarjoavat skenaarioissaan meille ateisteille juuri sellaisen elämän, kuin minkä me ateistit itsekin uskomme kohdalle osuvan.

Kaikista erikoisinta on tietysti se, että jos uskot että maa on litteä, et pala Helvetissä. Yleensä ottaen ajatus siitä että jokin tieteen teoriaan uskominen tai uskomatta jättäminen vaikuttaisi siihen ansaitsetko kidutusta, on aika erikoinen. Luulisi "vainokorttia" heiluttavien kreationistejen olla selvillä tästä. Mutta eiväthän he ole. Ja syykin on selvä. Koska HE ovat juuri niitä kiusaajia, jotka ovat vihaisia ainoastaan siitä että heidän kantansa ei ole ainut sallittu mielipide.

Ei kommentteja: