sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Sikiöt ja moottorit.

Vinoilin hieman aikaisemmin bakteerien siimamoottorin kuvista, joiden konemaisuus johtuu niiden kaavakuvamaisuudesta. Luulin että se on siinä, asiasta ei tarvitsisi jatkaa.

Kuitenkin All-Too-Common Dissentissä asiasta löydettiin yhteys.

Yhteys syntyy Haeckelin kuviin.

Kreationistithan pitävät Haeckelin kuvia merkkinä siitä että evoluutio on väärässä ja että sen seuraajat valehtelevat. Eli kun kuvasarja oli väärennetty, siitä seurasi että evoluutio on kumoutunut ja että evoluutikot manipuloivat. Kuvaa onkin esiintynyt asiattomissa paikoissa. Mutta että tahallista valehtelua?

Sovitaan sitten niin, että jos ihmisten käsittelemiä kuvia, joissa halutut piirteet ovat korostettuja, ja joita levitetään faktoina, ovat tahallista valehtelua. Silloin myös ÄS:läisten bakteerimoottorin piirros ja kaaviokuvia käyttävät ovat tahallisesti valehdelleet ja manipuloineet.

Toki on muistettava, että Haeckel vain liioitteli yhteneväisyyksissä, ja all-too-commonin mukaan vieläpä on selitetty miksi hän on mahdollisesti voinut tehdä virheen; Sen ajan mikroskoopit olivat niin huonoja verrattuna nykyisiin, että ihan viatonkin väärintulkinta oli mahdollista. Siksi esimerkiksi tässä on linkki sivulle, jossa on korvattu Haeckelin vahingossa mukaan livahtaneet kuvat sikiövalokuvilla. Sivulta löytää linkkejä myös muihin sikiövalokuviin.

Toisin sanoen, itse luotan siihen että ÄS:läiset ovat vain vahingossa livauttaneet mielikuvia piirroksiinsa. Nyt he suorastaan jonottavat sitä, että voisivat tunnustaa tehneensä virheen, ja korvaisivat sinne minne pystyisivät, siten että käytettäisiin aivan aitoja kuvia, eikä mitään manipulaatiopiirroksia.

Ei kommentteja: