perjantai 23. toukokuuta 2008

Roberts Coffee

Kävin Helsingin asemalla olevassa Robert's Coffeessa. Aika oli pahinta ruuhka -aikaa.

Jonot etenivät kuitenkin ripeästi, koska töissä olevat henkilöt harrastivat eräänlaista multitaskausbalettia. Samalla kun toinen asiakas sai tilauksensa, toista rahastettiin. Hyvänä asiana tässä oli tietenkin se, että jonot etenivät. Huonona asiana oli se, että asiakkaat olivat usein hämmennyksen vallassa. Virheitä ei kuitenkaan tapahtunut ja selvästi työntekijöillä oli tilanteesta koko ajan käsitys.

Tilaukset toteutettiin melko nopeasti. Täällä rumakin ihminen saa palvelua. Ilmeisesti työntekijöillä oli niin kiire, että he eivät ehtineet edes noteeraamaan ihmiselle tavanomaisella hätkähtämistavalla, jonka kohtaamiseen itse saa tähän aikaan vuodesta jo hieman totutella.

Oma tilaukseni on kuvana vasemmalla. Hinta tuollaisesta hunterista oli vajaa viisi euroa, mutta kuppikin oli tavanomaista roimasti isompi. Ja itse tuote oli oikein herkkua.

Valitettavasti kiireen vuoksi paikalla ei ollut helposti tilaa ; Suosio ylittää siis puitteet. Juuri minun asioidessani paikalla oli vain yksi vapa paikka. Paikka oli luultavasti vapaa siksi että sitä ei oltu tyhjennetty edellisen asiakkaan jämistä. Ja jos paikalla on taso, jonne asiakkaat voivat palauttaa, minä en sitä löytänyt. Tässä suhteessa paikka saa hieman miinusta siitä että pöytää ei tyhjennetty edellisten jämistä koko sinä aikana kuin siinä istuin. Syynä on luultavasti tietysti se, että tungin sinne pahimpaan ruuhka -aikaan. Paikan suosio siis ylitti ainakin tällä kellonlyömällä puitteet myös tältä osin. Asiakaspalvelu oli sitten sielä tarjoilupuolella ripeää ja kohteliasta. Ehkä tässä oli taustalla sekin ajatus, jota olen muualla kuullut; "Siivoaminen ei ole tuottavaa työtä". Eli jos on pakko priorisoida, eikä siisteyttä ja rahastusta voida suorittaa samanaikaisesti, viisas liikemies keskittyy rahastukseen ja siivoaa sitten heti kun ehtii.

Kiireestä huolimatta paikallaoloaikanani ei sattunut kuin yksi virhe, eräs naishenkilö oli saanut tilauksensa väärän kokoisena. Tämäkin paikattiin ripeästi, yhtään asiasta kinaamatta.

Ei kommentteja: