tiistai 6. toukokuuta 2008

Evankelistojen huoli.

Konservatiiviset uskovaiset ovat helisemässä Amerikoissa, koska sana evankelinen on menettänyt uskonnollisen merkityksensä ja sisältönsä. Se on muuttunut henkilökohtaisesta vakaumuksesta politiikan teoksi.

"That way faith loses its independence, Christians become `useful idiots' for one political party or another, and the Christian faith becomes an ideology,"

Eli uskonto on menettänyt itsenäisyytensä ja (vakaumuksellisista) kristityistä on tullut käyttökelpoisia idiootteja poliittisten puolueiden sätkynukeiksi, ja kristillisestä uskosta on tullut poliittinen ideologia. Seurauksena tästä taas on ollut se, että:

"evangelicals have often expressed "truth without love," helping create a backlash against religion during a "generation of culture warring."

"All too often we have attacked the evils and injustices of others," they wrote, "while we have condoned our own sins." They argue, "we must reform our own behavior.""


evankeliset ovat alkaneet julistamaan totuutta ilman rakkautta. Ja ovat tämän vuoksi aikaansaaneet takaiskun koko uskolle. Pääsyynä on se, että evankelistat ovat politiikan vuoksi syyttäneet muita sen sijaan että olisivat korjanneet omaa käytöstään.

Monet evankeliset kristityt haluavat tähän muutosta. He haluavat toisen roolin yhteiskunnassa.

Huonona puolena tässä on se, että moni ei ainakaan tunnusta törmänneensä tämän sisältöiseen materiaaliin. Ja osa epäilee että vastaan taistelun yrittäminenkin on toivotonta, että evankeeliset olisivat pakotettuja luisumaan nykyisen poliittisen agendan mukana, eikä tilannetta enää käytännössä voi muuttaa. Täytyy kuitenkin toivoa että kyseessä olisi kuitenkin oikea asia. Sillä jos se on totta, minä olen optimistinen "evankelistojen" suhteen. Ehkä heidän kanssaan voisi jopa elää.

Ei kommentteja: