tiistai 13. toukokuuta 2008

Eikä se edes näytä.

ÄS -kannattajat rakastavat flagellaa, se on heidän maskottinsa. ÄS -kannattajat näyttävät kaavakuvia siitä ja esittävät että se näyttää samanlaiselta kuin ihmisten tekemät koneet, ja siksi sen täytyy olla suunniteltu. Tosiasiassahan tämä ei vielä edes tarkoittaisi mitään. "Näyttää joten on" ei ole mikään todiste.

Nyt Talk.Reasoniin on kirjoitettu pitkä selitys. Selviää että flagella ei edes näytä koneelta. Behe ja muut ÄS -kannattajat esittelevät runsaasti idealisoituja kaavakuvia, joiden elementtien symmetrisyyttä, pinnan tasaisuutta ja osien yhteensopivuutta on idealisoitu enemmän koneenkaltaiseksi. Koska ne ajavat heidän asiaansa paremmin kuin aidot kuvat. Sillä aidot kuvat eivät näytä läheskään yhtä Suunnitelluilta. ÄS:äläiset toisin sanoen menettäisivät tärkeimmän kadunmiehenkäännyttäjänsä.

Mutta hauskin osa on varmaankin se, että se mikä flagellan saa näyttämään Suunnitellulta on ihmistyö. Sen ihmisen, joka on ne kaavakuvat piirtänyt. Nyt olisikin syytä miettiä, onko esitysten "Suunnitellulta näyttäminen" ns. Tahatonta Suunnittelua jossa kaavakuva on yksinkertaistus, joka vahingossa vääristää, vai onko se ns. Ilkeämielistä Suunnittelua, jossa yhteensopivuus on itse tarkoituksenmukaisesti lisätty.

Odotan vain hetkeä, jolloin rikostutkimus hyötyy ÄS:ästä. Sillä silloinhan tämän pohtiminen muuttuisi mielettömäksi.

Ei kommentteja: