perjantai 27. huhtikuuta 2007

Tarzan ja uskonnonvastaisuus

Minä en ole uskonnonvastainen. Minä olen vain ateisti. Se on sama kuin se, että joku ihminen voi pitää kaljua tukkaa itsellään mutta silti sallia miehillekin pitkät tukat ja värjätyt ja letitetyt viikset. Minusta se että Jumalaa ei ole tarkottaa sitä että jokainen ihminen voi uskoa miten tyhmiin asioihin haluaa, jos se tekee hänen elämänlaadustaan paremman. Mielestäni uskonto on "turha asia", samaan tapaan kuin melkoisen turhia asioita ovat ne "parempaa kuin julistuksen kuunteleminen" -sarjan(joka kyllä jatkuu edelleen) temput ja asiat. Ne ovat turhia, mutta ne voivat silti olla mukavia. Minusta ihmisyyden ydin ei ole siinä mihin me sen usein laitamme."Homo sapiens"("viisas ihminen" joka on nimenä lähinnä valehtelua ja itsekehua.) tai "homo religiosus"("uskonnollinen ihminen". Joka sentään pitää paikkaansa.) Ei, me olemme enemmänkin "homo lucider" ("leikkisä ihminen".) Siksi ei ole järkeä usuttaa itsekehuista "viisasta ihmistä" ja nöyristelevää mutta agressiivista "uskonnollista ihmistä" toistensa kurkkuun.

Moni taitaakin ymmärtää tämän. Mutta luulen että jotkut uskovat väittävät vastaan mielessään. Ajattelevat "mitäs sitten kirjoittaa".
Syy on yksinkertainen. Vastaus on lyhyt, ytimekäs ja kiiltävän lihaksikas.

"Tarzan".

Outoa? Okei, selitetään vähän:

Kuvitellaan että kuljet kadulla ja vastaasi tulee ihminen, joka pidää kädessään Tarzan -sarjakuvaa. Olet menossa minne oletkin. Tämä tarzanlehti -ihminen tulee luoksesi ja kysyy että olenko kuullut Tarzanista? Entä onko Jane jo tuttu? Vastausten jälkeen (jotka voivat olla "jaa" tai "ei" tai "haistap***" ; sinä päätät!) Jatkaa kyselyään. Kyselee mitä luet. Jos et lue Tarzania, niin sanoo että pitäisi lukea vain Tarzania. Hän tyrkyttää Tarzanlehtiä. Lopulta otat yhden Tarzan -stripin jota hän tarjoaa. Luulet selvinneesi. Hitot. Seuraavana päivänä sama tyyppi tarjoaa sinulle lisää tietoa Tarzanista. Ja kieltäydyt tai myönnät tai mitä tahansa, niin jälleen. Ja kun menet toiseen kaupunkiin: Siellä on toinen Tarzanmies. Sellainen, joka huutaa kovaan ääneen, ja suuttuu jos mainitsetkin pitäväsi enemmän esimerkiksi Batmanista.

Saat kuulla että batman ajaa sadomasokismiin. Aku Ankka eläimiin sekaantumiseen... Mutta Tarzanilla on hyvät elämäntavat ja hän elää ehjässä heteroseksuaalisessa suhteessa. Joten Tarzania sen olla pitää.

Ja jos et halua lukea tai kuunnella "aina siitä Tarzanista", niin joudut argumentoimaan: Sinun pitäisi osoittaa että Tarzan on huono ja paha. Minkä todistaminen on mahdotonta koska Tarzanistit ovat asettaneet säännöksi että Tarzan on aina hyvä; Jos jokin Tarzanin teko tuntuu pahalta, syy on yhteiskunnan ja yksilön kieroutuneisuudessa, eikä suinkaan eläimiä lahtaavan lannevaatemuskelinpullistajan kauppaamassa maailmankuvassa. Jos et onnistu, niin tottakai sinun tulee lukea Tarzania, sehän on hyvä.

Ja jos et ole kuullut Tarzanista, niin tottakai sinun tulee tutustua Tarzaniin.. Ja jos et kaikesta huolimatta suostu ottamaan Tarzania elämännuoraksesi, olet "atarzanisti",joka määrittelee itsensä Tarzanin puutteen kautta ; Ja tottakai tämä tarkoittaa sitä että Tarzanissa on oltava jotain perää, koska ethän sinä joulupukkia, pääsiäispupua ja kumppaneita kovaan ääneen vastusta. Paitsi tietenkin jos olet Jehovan Todistaja. Tai pelle. Tai molempia.

Ja Tarzanistit huutaisivat että "miksi eivät vastusta hämähäkkimiestä, jonka aktiivikannattajia kuulemma on jossain takapakistanin metsissä, vaan ainoastaan Tarzania, joka on sentään Apinain Kuningas? Mutta Tarzantakin uhkasi moni vaara, joten ylistys Tarzanille joka kaikki vaikeudet päihittää!"

Jos tämä "Tarzanmaailma" tuntuu sinusta typerältä, ja olet sitä mieltä että Tarzanistejen ilmaantuminen katukuvaan ärsyttäisi sinua - ja mahdollisesti jopa provosoisi sinut vinoilemaan heille - niin huomaa : Ateistin maailmankuvassa uskovaiset ovat juuri näitä Tarzanihmisiä. On todennäköistä että ateisti ei vihaa uskovaisia -tai kaikkia uskontoja : Eihän atarzanistinkaan tarvitse vihata sarjakuvia tai polttaa tarzanlehtiä.

Jos sinä siis olet aktiivijulistaja ja koet että sinua vastustetaan, niin minulla on sinulle lohdutuksen sana. Ateistit tuskin vihaavat uskontoasi. He vihaavat sinua. Juuri sinua. Ja toimiasi. Ja mikä tästä tekee lohdullista? Sinun ei tarvitse vaihtaa uskontoasi. Sinun tulee vaihtaa asennettasi ja toimintaasi. Ja omaan käytökseesi ja toimintaasi voit ihan itse vaikuttaa! Toisin kuin siihen mitä metafyysisessä todellisuudessa oikeasti pohjimmiltaan on.

2 kommenttia:

M kirjoitti...

:D

Niinpä. Tarzan on suuri!

paahtoleipä kirjoitti...

Tarzankirjalistan mukaan Tarzan on:

1:apinain kuningas
2:talttumaton
3:kauhea
4:voittamaton
5:urhea
6:mahtava

Ylistetty olkoon Tarzan!