perjantai 20. huhtikuuta 2007

Scandic ja Raamattuskandaali.

Olen tapani mukaan hieman myöhässä tässä asiassa : Uutisien mukaan Scandic -hotellit Ruotsissa aikoivat poistaa Raamatut hotellihuoneistaan. Takana oli asiakaspalaute, epäuskottavan väitteen mukaan vain yksi asiakaspalaute (Kuka ja kuinka tämän muka voisi tietää? : Yksittäisen hotellin johtaja voi tietää varmasti vain oman yksittäisen hotellinsa kommenteista, joten Scandicin pääjohtaja olisi ainut uskottava huhun lähde. Ja uskoisin että HÄN ainakin olisi mainitsematta tuossa tilanteessa sen lukumäärän.) Sinänsä on toki mukavaa että asiakaspalautteeseen reagoidaan, mutta kaltaiseni passiivinen ateisti ei silti pidä tuosta Raamattujen poistamisesta:
1: Uskovaiset saavat "marttyyripisteitä". Heitä vainotaan. Tai ainakin he kokevat niin. JA marttyyripisteiden kasvaminen näkyy aktiivisempana julistamisena. Ei hyvä.
2: Kukaan ei pakota lukemaan sitä Raamattua. Se on kuten se baarikaappi, joka on huoneessa "palvelun vuoksi", mutta jota ei ole pakko käyttää. Jonkun maailmankatsomus voi kieltää alkoholin, mutta ei sen pohjalta poistettaisi baarikaappejakaan.
3: Silloin kun uskovainen lukee Raamattua hotellihuoneessaan, hän ei ole käännyttämässä ja julistamassa kenellekään. Jos Scandicin Raamatut antavat minulle ja muille edes hieman vapaata aktivisteilta, niin kyseessä on "win-win" -tilanne.

On kuitenkin huomioitava, että Scandic -hotelli ei suinkaan ole vainoamassa uskovaisia. Päinvastoin, ainakin aina niin luotettavan Ilta-lehden mukaan se aikoo kasata "keskitetyn kirjaston", josta löytyisi kaikenlaisia pyhiä kirjoja. Näin buddhalaiset, katolilaiset ja mahdollisesti Hare Krishnatkin voisivat viettää laatuaikaa kirjojensa parissa hotellissa, jolloin kaipaamani rauhan pitäisi lisääntyä. Pitääkin alkaa käyttämään Scandicia!

Ei kommentteja: