maanantai 30. huhtikuuta 2007

Lentävä hollantilainen.

Hollantilainen kreationisti Johan Huibers tuli jo aikaisemmin tunnetuksi siitä että hän sai unessa inspiraation jonka seurauksena hän päätti rakentaa Nooan arkin. Hän mietti suunnitelmansa laajuutta ja ja jo tuossa vaiheessa hän sai yhden asian oikein:

"And just think, Noah did it alone and without modern tools. It's unimaginable, no?"

Nimittäin onhan tuo aika lailla sellaista, jota minä kuvaan sanalla "unimaginable". Johan on sittemmin pannut oikein kunnolla toimeksi, tosin moderneilla työvälineillä ja rakenteita "ei Nooan tapaan" teräspalkkeja käyttäen koonnut, mutta kuitenkin. Projektin toimia on myös kuvattu sille omistetuilla verkkosivuilla. Ja nyt CNN uutisoi että viimein Huibers on saanut Nooan arkkinsa valmiiksi, ja kävijoitä odottaakin hienot tämänkaltaiseen uskontoon läheisesti kuuluvat elämykset, eli kuten Huibers on asian itse ilmaissut:

"They'll hear the creak of the wood, smell the smell of the dung."

Tosin on huomattava että mittasuhteiden kohdalla Huberin arkki ei todista että Nooan arkki olisi mitenkään mahdollinen, koska Nooa pisti arkkinsa mahtipontisuuden kanssa hieman paremmaksi, sillä CNN uutisessaan informoi;

"In fact, Noah's Ark as described in the Bible was five times larger than Johan's Ark."

Johanin arkki on siis tilavuudeltaan jotakuinkin 20% Nooan vastaavasta mutta Pituuden puolesta sentään peräti puolet. Ja voi olla että arkin merikelpoisuus olisi sen tasoinen että yritys pitää se 40 päivää ja 40 yötä avovedessä johtaisi siihen että arkista tulisi oikea Lentävän Hollantilaisen tapainen aavelaiva, jonka kannella lampaat ja muut arkkiin rahdatut eläimet kummittelisivat yhdessä Johanin kanssa ; Mutta toisaalta Raamatussa Jumala on luvannut olla enää uudestaan peittämättä koko maata vedenpaisumuksella, joten ehkä Johan pelastaakin pelkästään Hollannin eläimet ; Enempää kun ei hollannin tulvamuurien murtuessa ehkä tarvitakaan. Tosin tulvamuurien murtumista odotellessa Johan pelastaa talteen toki jotain muutakin. Ainakin sen vanhemman uutisen mukaan:

"Huibers plans to charge admission, two euro for children and three euro for adults, which will include a tour, a drink, and a religious pamphlet. "So at least a hundred thousand people will have to visit to call it a success," he says. "Do you believe they will? I do."

Mutta mies ansaitsee minusta kaikesta huolimatta isosti respectiä, koska hän on rakentaessaan laivaa ollut poissa käännytystoiminnasta, ja vaikka hän käyttääkin valmista arkkia uskonnon levittämiseen, ei kenenkään ole pakko mennä arkkia katsomaan. Huibers ei yksinkertaisesti voi tuoda laivaansa käännytettävien luo, joten käännytettävien on itse mentävä laivan luo. Lisäksi hän on toteuttanut unelmaansa ja nähnyt tämän saavuttamiseksi paljon vaivaa.

Ja voiko ihmisen elämässä muka parempaa ~ tärkeämpää asiaa ollakaan?

Ei kommentteja: