keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Tasapuolinen kohtelu.

Vaihtoehtohoitojen kannattajat kertovat että heidän kritisoijansa ovat kauheita koska he eivät hyväksy eri vaihtoehtoja. He kertovat asioista tasapuolisuuden nimissä. Samoin henki -ihmiset kristillisestä piiristä ja sen ulkopuolelta haluavat tasapuolista kohtelua, ja siksi kritisoijien pitäisi olla hiljaa.

Skeptikon tai tieteellistä maailmankuvaa mainostavan tai "epähengellisen" kuten ateistin pitäisi siksi aina olla hiljaa ja tasapuolisuuden nimissä antaa aina näille vaihtoehtonäkemyksille lupa ilmaista itseään ja kritisoida näitä sceptic.inc:iläisiä, joiden edustajat eivät saaneet kritisoida koska se oli kauheaa.

Mutta mistä ihmeen tasapuolisuudesta on kyse? Laske montako vaihtoehtohoitokirjaa on kirjastossa ja montako tiedekirjaa siellä on. Ota käteesi lehtiä, ja laske monessako niissä on horoskooppipalsta. Laske monessako on tiedepalsta.

Siinä teille ongelma: Jos tasapuolisuutta todella tavoiteltaisiin, ja hiljaisia väheksyttyjä vähemmistöjä kunnioittaa, niin ketkä siinä tapauksessa olisivatkaan sen äänensä kuuluviin saamisen tarpeessa? Eli jos jomman kumman on lopetettava toisen näkemyksen mollaaminen ja kritisoiminen jotta tilanne taasantuisi, niin kumpi se olisi?

Ei kommentteja: