maanantai 19. tammikuuta 2009

Voimat ja heikkoudet.

Sivu "what harm is there in teaching "strengths and weaknesses"?" sisältää tavaraa, joka käsittelee kreationistien uusimmantyyppistä kampanjointia.

Sen esiintuoma henki on tuttu. Kreationistien strategiana on saada moittia evoluutiota, ja tätä kautta tehdä siitä epäuskottavan. Heikkouksia ei opetettasisi muiden teorioiden kohdalla, eikä sitä korostettaisi, joten selvästi heillä on ketunhäntä kainalossaan. He korostavat "let them decide" jota tehdessään he opettavat lapsille virheen siitä että tiede = mielipidekysymys. On typerää kysyä "mitä mieltä olet maan pyöreydestä".

Sivu antaa myös esimerkin näennäisen vakuuttavasta kritiikistä, joka on tiedettä tuntevien mielestä selvästi väärin. Esimerkiksi kun maa pyörii, miksi meitä ei huimaa kuten karusellissa? Voi tuntua uskottavalta, jos ei osaa fysiikkaa. Evoluution kanssa on tietenkin sama asia. Kun heikkouksien esittely on evoluution vääristelyä, se on itse asiassa virheiden opettamista. Sivu näyttää lainattujen esimerkkien kautta kuinka "voimat ja heikkoudet" -jutussa tehdään seuraavia asioita:

+ They teach false information
+ They teach students that the unexplained is unexplainable.
+ They teach students to extrapolate from one or a few to all.
+ They teach students to argue illogically.
+ They teach students to only report supporting facts.
+ They teach students to exploit naïvety to win an argument.
+ They teach students to argue by establishing impossible criteria.
+ They reinforce student misconceptions.

Ei kommentteja: