torstai 29. tammikuuta 2009

Ateistin protestiruokavalio.

Nykyään aate pitää esittää syömisen kautta. Pitää olla mitä niitä lakto-ovulaatiovegaaneja niitä nyt onkaan. Se, mitä syöt kertoo siitä mitä olet. Miksi ateistikin ei voisi tehdä näin? Ihminen voi näyttää aatteensa. Koska ateismista suurin osa näyttää siltä, että se koostuu uskontojen kanssa pesäeron tekemisestä, kannattaa tässä kohden muistaa, että uskonnoissa monet ruuat ovat tabuja. Siksipä listataan tärkeitä aineksia.

* Ateisti syö selvästi lihaa. Ei vain ärsyttääkseen vegaaneja, vaan sen takia että liha on ihanan syntistä. Sian syömistä vastustavat vegetaristien lisäksi myös Islamilaiset. Vanha testamenttikin muistuttaa (3. Moos. 11:7) että sika on saastainen. Nauta taas on hindulaisille tabu. Itse asiassa kaikki eläimet, jotka märehtivät mutta joilla ei ole sorkkia tai joilla on sorkat mutta jotka eivät märehdi, ei Vanhan Testamentin mukaan saa syödä. Raamattu mainitsee (3. Moos 11:6) nimeltä kamelin, tamaanin ja jäniksen. Niiden syöminen on siis suositeltavaa ateistisessa ruokavaliossa. Juutalainen koshersäännöstön on katsottu edellisten lisäksi kieltävän myös hevosen ja aasinlihan. Itse asiassa koska Juutalaisilla teurastus tulee tehdä rabbin läsnäollessa ja tietyllä tavalla, kaikki riista on heille kiellettyä. Siispä esimerkiksi hirvimetsällä käyminen onkin ateisteista ylen herkkua tuottavaa toimintaa.
* Juutalaisten koshersäännöt taas kieltävät naudanlihan syönnin ja maidon juonnin samanaikaisesti. Siispä ruokajuomasta ei ole hirveästi arvailuja. Tosin Islamilaisten tiukka suhtautumien alkoholiin voi tarjota vaihtoehdoksi myös esimerkiksi viinin ja oluen.
* Myös yllättäen meren antimia löytyy ruokavaliosta : Kaikki evättömät ja suomuttomat vesieläimet ovat Vanhan Testamentin saastaisten listalla(3.Moos 11:12). Siksi esimerkiksi rapujen syöminen on ateisteista suurta huvia.
* Ateistin ruokakaapissa on vain taivas rajana: Vanha Testamentti kieltää (3. Moos 11:13-19) kotkan, hanhikorppikotkan, partakorppikotkan, haarahaukkojen, korppien, strutsien, kehrääjien, lokkien, jalohaukkojen, varpuspöllön, merimetson, huuhkajan tornipöllön pelikaanin, kalasääsken, kattohaikaran sekä harjalinnun ja lepakon syömistä.
* Raamattu kieltää (3 Moos 11:23) myös hyönteiset, lukuun ottamatta erilaisia monenlaisia sirkkalajeja. Tästä riittääkin monenlaista proteiinipitoista ötökkää, jonka aterioinnilla voi vaikka säikytellä vanhempia.
* Veren käyttö aterioissa on hyvä asia, koska esimerkiksi Jehovan Todistajat kieltävät sen. Veressä on rautaa ja muita terveellisiä asioita. Sitä paitsi mustamakkara on niin maar herkullista nääs.

Näitä ohjeita noudattamalla aterioi jokainen kunnon ateisti, joka haluaa näyttää vakaumuksensa. Olisi rattoisaa saada tälläinen säännöstö läpi esimerkiksi työpaikkaruokailussa tai kouluruokailussa. Että uskonnollisen vakaumukseni? vuoksi syön tuon pihvin vain jos saan ryypätä päälle maitoa! Ja tästä en taivu senttiäkään! Ja torstaisin mustaa makkaraa! Leivän halutaan tietysti hevosmakkaraa. Ja juhlavimmissa tilaisuuksissa tarjoillaan aina hirveä tai rapuja ja alkoholia.

Gastronomit voivat tietysti liittyä yhteen vastustamaan suurieleisesti GOD HATES SHRIMP -liikettä. Jokainen itseään kunnioittava ateisti ei voi sallia tuollaista vakaumuksen perusteella tehtyä valintaa, vaan mässyttää sen sijaan hummereita, katkarapuja ja simpukoita.

Ei kommentteja: