sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Kreationistien julkaisut.

Tavallisesti tieteessä korostetaan tutkimuksia, joita pitäisi tuottaa. Sanotaan että "publish or perish". Tämä on tunnettua, ja jopa kreationisti Michael Behe on käyttänyt sitä. Tosin kreationistit haluaisivat unohtaa tämän koska se miten hän sitä käytti on kääntynyt epämiellyttävästi ympäri. Solukoneista tulee koko ajan lisää evoluutiotutkimusta, mutta ÄS:läisten julkaisutahti on surkea.

Kreationistit puolustautuvat tältä tietenkin vainoon vetoamalla. He väittävät että tiedemaailma "ei anna heidän julkaista", ja ajaa heidät ulos. Vertaisarvioinnin merkitys toisin sanoen unohdetaan: Koko vertaisarvioinnin ideahan perustuu juuri siihen että huonot ammutaan pois, joten pelkkä se, että ei saada julkaisuja läpi, ei toimi.

Erikoista on myös se, että kreationistit ovat aina - ainakin 1980 -luvulta asti - toitottaneet sitä kuinka pian kreationistinen tiede on lyömässä läpi. "These are intresting times to be creationist" ja niin edespäin. Kreationismin kokeman kritiikin väitetään jopa olevan osa normaalia paradigmanmuutosta. Mutta tällöinhän kyse ei olisikaan vainosta vaan normaalista tiedeyhteisön suorittamasta kritiikistä, jolle tulisi antaa vastaukset. Vastaus ei ole "vainoat vain, odota 50 vuotta niin nähdään mistä kana pissii" - kuten esimerkiksi Puolimatka tuntuu sanovan.

Einstein sai tieteen läpi ja koki kritiikkiä. Mutta hän vastasi siihen, eikä leimannut sitä vainoksi.

Ei kommentteja: