maanantai 26. tammikuuta 2009

Voi kauhistus.

Sitä on tapahtunut: Selvästi ateististen tahojen toimintaa kirkon lasten foorumilla. Kommentit ovat olleet esimerkiksi seuraavia:

"Kirkolla on ilmeisesti epätoivoiset ajat kun markkinointia täytyy häikäilemättömästi kohdistaa niihin, joilta puuttuu oma harkintakyky. Näin lapsiamme johdetaan harhaan viihteen keinoilla"

Tässä kohdassa on hauskaa katsoa tilannetta, kun sekä ateisteista että uskovaisista lapsille oman sanoman kertominen on opettamista ja toisen kauheaa aivopesua. Fakta on kuitenkin se, että foorumi oli kristityille lapsille tarkoitettu ja siellä toivottiin käytävän vanhempien kanssa. Jos lapsella on sellaiset vanhemmat, että he pistävät heidät tuollaisiin paikkoinin, niin luuletteko että joku nettifoorumi muuttaisi lapset kristityiksi? Eiköhän ne olisi muutenkin.

Kun muistetaan, että "Vapaa-ajattelijat, joita myös ateisteiksi kutsutaan, ovat käyttäneet tehokkaasti modernia verkkomediaa jalojen tavoitteidensa ajamiseen." Olisi minusta vähintään reilua antaa uskovaisille vastaava mahdollisuus. Tuollainen foorumi on pikkuasia.

Toki tiedän, että kaikki "uskikset" ei itse kunnioita ateistejen vakaumuksia vaan käyvät flamettamassa ateisteille verkossa, aivan kaikkialla missä heitä on. (Täälläkin.) Heistä tämä on sananvapautta. Ja nyt he tavallaan saivat "omaa lääkettään".

Mutta minusta ei ole OK alentua toisten tavoille. Olkaamme flameuskiksia parempia! Älkäämme aivopeskö lapsia omilla näkemyksillämme. Sillä jos menet lapselle julistamaan ateismia, teet juuri saman mitä uskovaiset tekevät. Käännyttävät lasta, joka ei ole vielä "samalla tavalla pelissä mukana". (Ja tarkoituksenani ei ole moittia lapsia tyhmiksi. Mutta on vain väärin odottaa 6 -vuotiaalta samantasoista tasavertaista debattia kuin 30 vuoden kokemuksella.)

Ei kommentteja: