sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Materialistisuus.

Maailman väitetään olevan nykyisin jotenkin pahempaa kuin mitä se on ollut ennen. Eli että nykyisin ihmiset olisivat jotenkin huonompia, kuin mitä he ovat olleet ennen. Tämä kannanotto ihmetyttää hieman minua.
* Ensinnä sen takia, että emme ole eläneet menneessä, joten on vaikeaa sanoa ovatko ihmiset olleet ennen itsekkäämpiä. Se, minkä pohjalta päätelmiä tehdään ovat mielikuvat. Esimerkiksi rikollisuusmääriä ei ole vertailtu.
* Toisaalta nykyisin media tuo esiin paljon sellaista, mitä ei ennen olisi tullut esiin. Ja rikosteknologia paljastaa murhia joita ennen ei olisi välttämättä edes tunnistettu murhiksi.
* Kolmantena nykyään elämä vaikuttaa olevan paremmin : Esimerkiksi julkisia teloituksia ei enää tehdä. Jeesuksen aikana yhteiskunta iski ristille, nykyään tätä ei tapahdu. Tämä vaikuttaisi ihan hyvältä muutokselta.
* Neljäntenä nykyajan pahuuteen verratessa käytetään usein sellaisia aiheita, kuin eutanasia, uskonnottomuus, abortti, keventynyt seksuaalikäytäntö, olut kaupoissa ja niin edes päin. Minusta nämä ovat pahoja vain "uskonnolliselta kannalta". Ne eivät ole niinkään "objektiivisesti pahoja" vaan pahoja tietyn näkemysten ihmisten kanssa. Eikä ketään pakoteta näihin.
* Viidentenä nykyajan ihmisiä pidetään itsekkäämpinä. Syynä voi kuitenkin olla yhteiskunnan rakenne: Maalla ennen tunnettiin vähän ihmisiä ja jokainen kyläläinen tunsi toisensa. Ulkopuolella käytiin rajoitetusti. Kaupungeissa pääasiassa tulee kontaktia ihmisiin joita ei tunne. Tämä vaikuttaa tietysti siihen miten suhtaudumme ulkopuolisiin ihmisiin.
*Kuudentena ihmisten väitetään olevan nykyään materialistisempia. Mielestäni tähän materialistisuuteen on hyvä syy: Meillä on nykyään paljon siistimpää tavaraa, kuin mitä ennen on ollut. Kun ennen huipputeknisin lelu johon köyhällä oli varaa oli käpylehmä, se nykyisin on esimerkiksi joku käytetty Play Station. Tämä kertoo jo osaltaan siitä että elintaso on parempi. Ja jos joku väittää että elintaso huonontaa elämänlaatua, luopukoot vesivessaasta ja muuttakoon maakuoppaan minun puolestani. Hänellä on siihen oikeus. Tosin näyttää siltä että materialistisuudesta valittavat eivät suinkaan tee näin, vaan sen sijaan kirjoittelevat tietokoneella juttuja internetiin.

Ei kommentteja: