keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Piss Off!

Aina yhtä opettavainen "Jesus and Mo" otti sarjakuvan aiheesta kamelin virtsa.

Ensin uskoin että juttu olisi keksitty, kunnes nopea etsiminen paljasti, että tarina ei ole aivan tuulesta temmattu: Sahih Bukharin "Ablutions (Wudu'), Volume 1, Book 4, Number 234" sisältää seuraavanlaisen kohdan: "Some people of 'Ukl or 'Uraina tribe came to Medina and its climate did not suit them. So the Prophet ordered them to go to the herd of (Milch) camels and to drink their milk and urine (as a medicine). So they went as directed and after they became healthy, they killed the shepherd of the Prophet and drove away all the camels. The news reached the Prophet early in the morning and he sent (men) in their pursuit and they were captured and brought at noon. He then ordered to cut their hands and feet (and it was done), and their eyes were branded with heated pieces of iron, They were put in 'Al-Harra' and when they asked for water, no water was given to them." Abu Qilaba said, "Those people committed theft and murder, became infidels after embracing Islam and fought against Allah and His Apostle."

Toisin sanoen tarinassa oli sairaita, ja heitä kehitettiin juomaan kamelin virtsaa ja maitoa. Juojat paranivat ja parannuttuaan he tappoivat Profeetan paimenen ja ajoivat kaikki kamelit pakoon. Profeetta käski ottaa heidät kiinni ja määräsi heidän jalkansa ja kätensä leikattaviksi ja heidät sokaistiin kuumalla raudalla. Eikä heille annettu vettä. Tämä kosto ei ollut niinkään virtsan juomisesta, vaan tästä paranemisen jälkeisestä toiminnasta.

Ei nyt mietitä, minkälainen moraali vaaditaan että joku antaa tälläisiä tuomioita edes murhasta. Ehkä siinä on jotain samaa kuin Amerikkojen hevosvarkaudessa: Se on ollut ollut vakava rikos, kun jos viedään hevonen aavikolla, se on miltei sama kuin murha. Kamelien kanssa on varmaan jotain samaa. Tämä taas kertoo siitä miten kristittyjen tavat tarkalleen ottaen eroavat brutaaleina pidetyistä islaminuskon tavoista. Mutta en halua osaani fatwakateudesta, eli kristittyjen "ette moiti islaminuskoisia, kun ne olisi ilkeämpiä teille. Kun taas me kristityt ollaan ylen lempeitä", joten jätän kristinuskon tarkemman käsittelyn toisaalle.

LATEST IRAN NEWS & IRANIAN CULTURE JOURNAL selittää tarinan opetuksta tarkemmin : Hadithin mukaan muslimeille kerrotaan että he voivat juoda kamelinvirtsaa tauteja hoitaakseen. Sekä maito että virtsa ovat mahdollinen hoitotapa. Mutta hoidon tulisi aina olla lääkintähenkilöstön ohjeistamaa. Jos luotettava tohtori sanoo että kannattaa juoda kamelin virtsaa, niin siinä ei ole mitään väärää. Jos vaihtoehto on, tämä on kuitenkin parempi vaihtoehto.

Eli virtsan juominen ei ole mikään ykkösvaihtoehto. Jotenkin tämä vihjaus parantavista vaikutuksista kuitenkin lisää intoani olemaan liittymättä Islaminuskoon.

Ei kommentteja: