Lentäjä sai melko pitkän vankeustuomion, koska rukoili sen sijaan että olisi miettinyt turvajärjestelyjä.
Uskovaisen näkökulmasta tämä rukous voi kuitenkin olla jopa järkevä, koska kun rukoilee, niin ihmeenomaisesti peliin voi astua Jumala, joka joko ohjaa konetta, korjaa vian tai sitten antaa ihmeenomaisesti turisteille kyvyn noudattaa turvaohjeita. Se näyttää ihmeeltä, koska lentäjä eli pakkolaskun jälkeen. Kuolleet eivät joudu vankilaan. Toisin sanoen Jumala on voinut jopa vastata tässä tapauksessa ja tästä saadaan mukava kertomus jolla käännyttää turmeltuneita vankeja. Että tässä on Jumalan tarkoitus takana, ja vankeustuomiokin on vain missionjulistus. Tällöin rukous pelasti, ja pelastaa jatkossa. Kuolleet ihmiset olivat vain mitätön oheistappio, joka ei vie kunniaa tästä Jumalan hyvyydestä.
Ateistin mielestä tässä on malliesimerkki siitä miten vaikka rukous ehkä tuo itselle hyvää mieltä esimerkiksi onnettomuuden uhatessa, se voi joksus olla jopa haitallista. Ei tulekaan tehtyä sitä mitä vodaan ja tästä seuraa jopa kuolemantapauksia. Toisin sanoen voidaan nähdä että rukous tappoi.
Uutinen ei tosin kerro sitä, mitä uskontoa lentäjä edusti. Tunisiassa taitaa suosiossa olla islaminusko. Turistit olivat italialaisia. Italiassa ollaan kristittyjä. Turisteja kuoli, lentäjä selvisi. En uskalla vetää tästä mitään johtopäätöksiä. Mutta kaikella logiikalla eräiden pitäisi.
Mutta tuntuu oudolta pistää pitkä tuomio siitä että menee pupu pöksyyn. Sillä siitähän tässä oli kyse. Lentäjällä petti hermo. Onnettomuuksiin voi olla vaikeaa valmistautua simuloinnein tai mitenkään. Hengen lähtö voi pelottaa. Ja kun pupu menee pöksyyn voi Jumalaan turvautuminen rukouksella olla normaali reaktio.
tiistai 24. maaliskuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti