torstai 19. maaliskuuta 2009

Hyvää matkaa

On erikoista, miten esimerkiksi naisten ympärileikkaus ja monet vastaavat asiat voivat tuottaa ongelmia, ja osa on ikään kuin niiden tekeminen olisi jokin oikeus. Sama koskee tietysti vähemmässä määrin kotoisempiakin uskontoja.

Vaikeaksi kritisoinnin tekee osittain se, että teoriassa Jumalanpilkkaaminen on lailla kielletty erityisellä loukkaamattomuudenvapaudella. Tämä pistää miettimään sitä, mistä voi esimerkiksi kirjoitella tälläisissä blogeissa. Ehkä se on jossain asioissa hyväkin.

Maassamme on kuitenkin myös hihhuleita. He elävät maassa jossa on uskonnonvapaus ja uskonnon pyhinä pitämien asioiden kritisointi peräti lailla kiellettyä. Mutta tämä ei riitä heille. Sillä he eivät niinkään halua vaalia omaa uskoaan, kuin mitä he haluavat hallita. Ja kun tämä ei toteudu, saamme kuulla ja foorumeilta lukea ties minkälaista kiukkuista puhkuntaa, kun kaikki eivät tee juuri kuten he. Televisiostakin tulee väärää ohjelmaa, ja ihmiset peräti katsovat sitä.

Kuinka pahalla tuulella he ovatkaan, koska he ovat loukkaantuneet suunnilleen kaikesta yhteiskunnassamme. Toki heille täytyy antaa sananvapaus, ei heitä voi kieltää sanomasta asioitaan. He voivat tehdä itsestään pellejä julkisesti. Tosin minusta tämän tulee tarkoittaa myös sitä että vaikka koko yhteiskunnalla olisi oikeus ärsyyntyä heille. Mikä tästä tietysti seuraakin. Ärsyyntyneisyys synnyttää ärsyyntyneisyyttä. Kiukku kiukkua. Jos moitit ateistia vaikka "moraalittomaksi" tai vastaavaksi, älä odota kääntymistä vaan suuttumista. Jos odotat yhtään mitään muuta, kuten tämän haukutun tai sitten jonkun kolmannen osapuolen kääntymistä epäilen kykyäsi ymmärtää inhimillisten tunteiden asioita. Tämä oire liittyy joihinkin kansankin hyvin tuntemiin asioihin.

Annan heille myös ehdotuksen. Tämä ehdotus perustuu ihmisen vapauteen. Vapauteen valita asuinpaikkansa ja etsiä tätäkin keinoa käyttäen onnellisuuttaan. Idea ei synny siitä että toivoisin että he välttämättä tekisivät niin. Vaan se muistuttaa pikemmin heitä joistakin asioista.

Siksi muistutan että heillä on oikeus muuttaa jonnekin sellaiseen paikkaan, joka ei ärsytä. He voivat aina muuttaa sellaiseen paikkaan jossa hallinnassa on teokratia, jossa ollaan perinteitä kunnioittavia traditionalisteja, jossa naisen perinteistä paikkaa kunnioitetaan ja homoseksuaalisuutta ei sallita yhteiskunnassa. Paikkaan, jossa kuolemantuomio on hyvä asia, ja aborttia ei sallita. Paikkaan jossa pidetään ankaria rangastuksia kurissa pitävänä voimana. Paikkaan jossa ei suvaita kommunisteja ja vielä vähemmän ateisteja. Paikkaan jossa televisiodokumenteista ei tule evoluutioasioita. Paikkaan, jossa olutta ei myydä kaupassa. Siellä elämä voi olla mukavampaa. Siellä ei tarvitse tuskastua siitä että yhteiskunta vain sallii uskonnon eikä sen sijaan hyppyytä kaikkia sen pillin mukaan.

Tämä paikka on Saudi Arabia. Se on vain lentolipun hinnan päässä. Hyvää Matkaa! Jos matka ei maistu, niin suosittelen että elätte kuten parhaaksi näette, mutta ette suutu ja hermostu siitä, että joku tai jotkut muut eivät tee samoin.

Ei kommentteja: