sunnuntai 29. heinäkuuta 2007

Miksiköhän niitä ei kutsuta mukaan?

Vanhassa skepsiksen lehdessä oli käännetty raskaan sarjan darwinistin teksti. Sisällöstä sain irti jälleen yhden syyn sille miksi hihhuleiden kanssa keskustelu ei ole fiksua.

Wells oli kutsuttu Harvardiin. Syynä ei ollut kutsu debatoimaan, vaan jokin aivan muu syy. Tämä käy selväksi siitä miten Palimbi suostui keskustelemaan vain sen takia, että joku oli jo kutsunut Wellsin tilaisuuteen. Puheessa ei ollut mitään erityisen hienoa, eikä tilaisuus mennyt ID -läisten voitoksi. Tai että kukaan olisi kiinnostunut. EVVK -puhe muuttui kuitenkin ID -läisten propagandavoitoksi. Wells oli kutsuttu puhumaan Harvardiin. Niin hienoa tiedettä ID on, että Harvardiakin kiinnostaa.

Lainaan käännöstä suoraan:

"Riippumatta tällaisten tilaisuuksien lopputuloksesta, pelkästään se, että tilaisuus on järjestetty, saa tietämättömän sivustakatsojan helposti uskomaan, että kyseessä on jokin väittelemisen arvoinen asia, jota voidaan käsitellä jokseenkin tasapuolista lähtökohdista."

...

"”Läpimurroksi” heille riittää silkka mahdollisuus päästä esittämään mielipiteitään samalla keskustelukentällä oikeiden tiedemiesten kanssa. Viaton sivustakatsoja tulkitsisi sen helposti niin, että kyseessä on asia, joka on aidosti väittelyn arvoista – asia, jota voidaan käsitellä jokseenkin tasapuolisista lähtökohdista."

Tämän vuoksi hihhuleiden kanssa ei kannata keskustella. He haluavat julistaa, jolloin pelkästään se että suostut keskusteluun tai pistät sen koululuokkiin "vaihtoehtona", tarkoittaa heille voittoa. Jos suostut näihin vaatimuksiin, annat heidän voittaa.

Jos se että tiedelaitos kutsuu ID -läisen johonkin tilaisuuteen - esimerkiksi sen takia että hän on ammattibiologi tai hyvä lakitieteessä - ja tilanne muuttuu pro -ID julistustilaisuudeksi, niin ei sellaista tee mieli kutsua.

Samoin käy niille sukulaisille, jotka aina kun perhe kutsutaan juhlaan ja yhdessäoloon, alkaa käännyttämään muita omaan näkemykseensä. Niitä ei kutsuta, koska se mitä tälläinen julistaja haluaa ei ole se, mitä muut haluavat. Julistajaa ei kiinnosta yhdessäolo ja se mitä hän voi oppia tilaisuudesta. Julistajaa kiinnostaa ainoastaan oman aatteensa propagointi.

Jos kutsua ei kuulu, kannattaa siksi katsoa peiliin ja miettiä sitä miksi häntä/heitä ei enää kutsuta mukaan..

Ei kommentteja: