tiistai 7. heinäkuuta 2009

Uskovaisten reagointi.

Meilläpäin oli paikallislehdessä vihainen teksti, joka käsitteli ateistien bussikampanjaa. Se keskittyi sanan "luultavasti" ympärille. Sen kerrottiin ajavan tiukkaa ateismia: Sanasaivarteluilla selitettiin miten jos valitaan paras selitys, niinkuin pitää, niin luultavasti tarkoittaa samaa kuin "paras". Tämä edusti vaihtoehdottomuutta. Bussikampanja oli tätä kautta vakava ja loukkaava asia. Ja ateistit olivat jyrkkiä, löivät vaihtoehdottomuutta pöytään. Kristityn kirjoittajan mukaan näin ei pitäisi tehdä. Olla dogmaattinen ja epäsopua kylvävä.

Toisetkin ja heidän aatteensa tulisi ottaa huomioon. Olla suvaitsevainen.

Kristityt ovat vastanneet vastakampanjalla, joka kohdistuu tiukasti ateistien kampanjaa vastaan. Sanamuodot ovat samanlaisia, mutta jyrkempiä. Samoin värit ovat ateistien mainoksesta suoraan. "There definetely is a God. So join the christian party and enjoy your life." Harvoin ateistit kritisoivat tiettyä uskovaisten mainosta, eivät koska he kunnioittavat uskovaisia sen verran että eivät tavoittele niiden repimistä. Eikä ateistit vääristele julkisesti toisen mainoksen ulkonäköä samaan tyyliin.

Tekstistä on mielenkiintoista huomata myös jyrkkyys. "Propably", luultavasti on muutetty "Definitely", ehdottomasti. Lisäksi vaihtoehtona on nimen omaan kristittyjen Jumala. Esimerkiksi hindujumalille ei anneta tilaa. Tämä tietysti loukkaa niitä islamilaisia bussikuskeja, jotka ajavat näitä busseja? Ja ehdottomasti jokainen hindu raivostuu tästä ja tämä mainos polkee heidän oikeuksiaan.

Odotan, että sama vihainen kirjoittelijahihhuli kommentoi tasapuolisuuden nimissä tätä kampanjaa ja moittii sen yhtä tiukoin sanakääntein. En usko että tätä tapahtuu. Koska logiikka ja tasapuolisuus ovat vain tekosyitä, lyömäaseita. Siksi niitä ei tarvitse heidän mielestään käyttää tasapuolisesti. Se, että kristityiltä löytyy aina tulista kommentointia ateisteille, mutta ei omille riveille kertoo siitä että tosiasiassa reiluus, suvaitsevaisuus ja uskonnonvapaus eivät ole heidän asioitaa. Vaan sen vastakohta. Heidän tavoitteensa on saavuttaa kristinuskolle suosiota keinolla millä hyvänsä.

Odotan ja toivon kuitenkin että paikallinen kiivailijauskovahihhuli tekee itsestään esimerkin ja saamme kohdata uudenlaista kristillistä materiaalia. Sellaista joka ei uhkaa kenenkään vakaumusta. Ei yritä käännyttää ateisteja, eikä esitä mitään minkä esimerkiksi muslimit tai hindut voisivat kokea vakaumustaan loukkaavina ja uhkaavina.

2 kommenttia:

neitu kirjoitti...

Definitely. De-fi-ni-te-ly. Ei "definetly". Lukeehan se siinä bussin kyljessäkin kissan kokoisin kirjaimin..

Mutta vakavasti puhuen: kommentit tuolla sivulla ovat kyllä aika viihdyttäviä.

paahtoleipä kirjoitti...

Nyt lukee täälläkin. Kommentit ovat riemukkaita. Ääriuskovaiset ovat siitä hyviä, että usein heille ei tarvitse kommentaattoria.

Paras todistus heitä itseään vastaan on toistaa heidän sanansa sellaisinaan.

Ei niitä kukaan vähääkään täysjärkinen niele, ellei ole siihen "vitsalla kasvatettu". Ja jos ei elämässä ole muuta sisältöä. Että on elämä niin onttoa että ideologia kannattelee.