tiistai 28. huhtikuuta 2009

Kirkkomainonta.

Kirkolliset lehdet ovat saaneet hässäkkää. Oikeusasiamies mainitsee että uskonnolliset lehdet olisi hyvä jakaa osoitteellisena jakeluna. Valituksia on tullut siitä että vasta täysmainoskielto on auttanut.

Tiedän, että joskus näitä lehtiä ei käsitellä mainoksina, vaan julkaisuina, ja niiden vertaaminen saippuamainoksiin koetaan loukkaavaksi. Tosin minusta vertaus loukkaa vain saippuavalmistajia, mutta muut ymmärtävät mistä on kysymys.

Tästä tulee kahdenlaisia ongelmia: Ne jotka haluaisivat muita mainoksia, mutta eivät kirkollisia ilmoituksia, eivät saa mitä haluavat. Toinen on se, että jos haluaa kirkollisen lehden mutta ei mainoksia, ei saa mitä haluaa. Tämä on tietysti ongelma.

Toinen ongelma tässä on tietysti hinta. Osoitteellinen jakelu maksaa kirkolle, koska sen postittamisen hinta on eri. Toisekseen ongelmana on sama, kuin kaikissa ilmaisjakeluissa: Jakajat eivät aina välitä kielloista. Mainoskiellon läpi pukkaa epäsäännöllisen säännöllisesti tavaraa.

Tästä tulee hieman sellainen olo, että "Ateistit valittaa." Ainakin minä otan ilolla kaikki kirkon painamat paperit mitä vaan saavat. Kirkkohan maksaa painamisesta rahaa, ja kantajakin työllistyy. Ja ennen kaikkea nyt grilli syttyy kivasti. Muille ehdotan, että otatte käyttöön printterin. Tulostatte siihen vaikka seuraavanlaiset tekstit:

"Ei mainoksia - kyllä Kirkkolehdille"

"Täällä asuu Saatana - Ei uskonnolliselle hömpötykselle. Sen sijaan kaikki maallista kuluttamista ja ahneutta ruokkiva tavaraesittely tänne. Kiitos!"

"Ei mainoksia - etenkään uskonnollisia. Tottelemattomat, varokaa vihaista Spagettihirviötä!"


Eiköhän se siitä iloksi muutu. Jos tämä ei auta, kannattaa valittaa vääristä jaoista tai ostaa suurempi pipo.

Ei kommentteja: