torstai 9. huhtikuuta 2009

Potentiaalisesti ihminen.

Yksi ehkä vahvemmista jutuista, jolla aborttia vastustetaan on se, että sikiö on potentiaalinen ihminen. Toki sillä onko tällä väliä, ei ole väliä. Koska jokainen siittiönikin on potentiaalisesti ihminen. En silti käy naimassa kaikkia ja sano että tämä on "pro - life", elämää puolustava, valinta. Sano, että aina kun voi valita, on valittava elämä.

Mutta uskovaisilla voi olla erilaisia mielipiteitä. Sallitaan tämä heille. Siirretään se sitten muualle:

Useimmiten juuri samat henkilöt kuitenkin vastustavat myös kantasolututkimusta. Ilman kantasolututkimusta niiden kohtalo on selvä. Ne kuolevat. Blastokysti joka on koeputkessa on sellainen että sillä on vain yksi mahdollisuus. Se kuolee. Mikä siitä tekee potentiaalisesti ihmisen? Ei mikään. Tällöin kantasolututkimus on OK. Siinä ei ole mitään moraalitonta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa mieleen näistä amerikkalaisten lainsäädännöllisistä tempuista, joilla yritetään vastustaa abortteja, esimerkiksi tällaisista. (Tämäkin bloggaus taisi saada inspiraatiota jenkkien kantasolututkimuksen kieltämisistä ja sallimisista...)

Niin, tuli mieleen, että kun eivät pysty kieltämään abortteja vaan yrittävät sen sijaan vaikeuttaa niitä, niin tulos onkin, että abortteja vain myöhennetään. Sillä aikaa, kun aborttia tarvitseva nainen tappelee byrokratiaa vastaan, raskausviikot kuluvat, ja sikiöstä kehittyy aina vain yksilömpi, erillisempi ja inhimillisempi olento.

Kun taas esim. Suomessa on nimenomaan haluttu pyrkiä siihen, että abortit tehtäisiin mahdollisimman aikaisin.

Tietenkään sillä ei ole mitään väliä, jos ajattelee, että hedelmöitynyt munasolu on samanarvoinen kuin 20-viikkoinen sikiö on samanarvoinen kuin vastasyntynyt. Mun on toisaalta hyvin vaikea ymmärtää tällaisen ihmisen mielenmaisemaa.