torstai 9. huhtikuuta 2009

Rangaistus.

Usein abortin vastustajat ja ne joiden mielestä ainut seksivalistus olisi sellaista joka panostaisi selibaattiin esittävät aina silloin tällöin erikoisia mielipiteitä.

Otan yhden esimerkin, joka koskee aborttia: kommentoija sanoo:
"Donating a kidney or blood is much easier and less risky than lending out a uterus for 40 weeks, but no one wants to make that mandatory, because it's not a punishment for doing something naughty."

Se tuo esiin sitä, mitä abortin vastustamisessa on myös takana. Ei elämä, vielä vähemmän hyvä elämä. Kyseessä on rikos ja rangaistus. Se, että synnin palkka on myös tämänpuoleisessa.

Vastaavanlaisia kommentteja on ollut tietysti muun muassa papilloomarokotusten kanssa. Amerikoissa moni uskovainen vastustaa niitä sen vuoksi että ne kannustavat siveettömään toimintaan, koska seurauksista päästään helposti eroon. Samoja kannanottoja on tietysti myös jälkiehkäisyn kanssa; Ei ole tavatonta törmätä kommenttiin, jossa korosteataan myös sitä miten sen helppous saa ihmiset tekemään sitä ja sitten on helppo vain "elää eikristillisesti". Ja melko yleinen näkemys on sekin että HIV on Jumalan ruoska, rangaistus homoille heidän synneistään.

Nämä osuvat tavallaan asian ytimeen, paljastavat sitä mitä asenteita näillä henkilöillä on takana. Vauva nähdään rangaistuksena, se on synnin seuraus, jotka on kannettava. Heidän uskontonsa määrittelee teon pahaksi, ja murhaksi, eikä muunlaisia vaihtoehtoja sallita. Kaikenuskoisten on seurattava heidän kristillisiä arvojaan ja ennen kaikkea kannettava rangaistukset.

Tietenkään kaikki abortin vastustajat eivät käytä näitä sanoja. Mutta ne jotka käyttävät paljastavat mielenkiintoisia seikkoja siitä minkälainen armoton ja kostonhimoinen arvomaailma kristityillä yksilöillä voi olla takanaan. En myöskään ole ikinä törmännyt tilanteeseen jossa kukaan kristitty olisi astunut näitä sanojia vastaan. Tämä taas kertoo paljon heistä.

1 kommentti:

neitu kirjoitti...

Erinomainen kirjoitus, jota suosittelen (varsinkin taulukko on ihan ässä): http://www.amptoons.com/blog/archives/2006/03/21/why-its-difficult-to-believe-that-anti-choicers-mean-what-they-say/