sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Maahanmuuttajat.

Olen huomannut että maahanmuuttajien vastustajat eivät ole järjestelmällisiä mielipiteissään:

He vastustavat sitä että maahanmuuttajia yritetään sopeuttaa yhteiskuntaan. He kommentoivat että tässä maahanmuuttajia pidetään kuin lapsina ja toisaalta tämä kasvatta eriarvoisuutta, jota maahanmuuttajien kannattajien pitäisi tukea. Minusta
positiivisessa erityiskohtelussa ei väitetä ihmistä alempiarvoiseksi, vaan korjataan tilannetta tasapuolisemmaksi: Esimerkiksi kun laitamme ramppeja pyörätuoleille, emme pidä heitä muita huonompina ihmisinä. Jos henkilö ei osaa kieltä, olisi aika kohtuutonta vaatia että hän pärjäisi normaalielämässä. Ja toisaalta olisi kohtuutonta vaatia täällä olevilta "pakkomosambikia" ja muita kieliä, jotta he palvelisivat häntä omalla kielellään. Siksi maahanmuuttajia pitää tukea ja auttaa kieliongelmissa ja kouluttaa niin että he eivät tarvitse enää erityisapua. Avustamisesta ei kuitenkaan saisi tulla itsetarkoitus, tavoitteena pitäisi olla siitä eroon pääseminen. Mutta ei kuitenkaan avun poistaminen kun sitä tarvitaan.

Ja jostain syystä ne ihmiset, jotka ovat huolissaan maahanmuuttajien sopeutumattomuudesta, ovat ensimmäisenä ajamassa sitä asiaa, että tälläinen "erityiskohtelu" pitäisi lopettaa. Jos sopeutumattomuus on ongelma, sopeuttamisen pitäisi olla ratkaisu. Avoimen yhteiskunnan selviytymisstrategia ei voi olla se, että muilta vaaditaan sopeutumista ja itseltä sitä ei vaadita - olipa suunta sitten kummin päin tahansa. Siksi emme voi vaatia maahanmuuttajista samanlaisia kuin muista. Suhtautuminen erilaisuuteen ei saa olla tasapäistäminen.

Toisalta taas olisi hauskaa kiusata näitä kreationismia kannattavia maahanmuuttajien vastustajia, koska heidän puheissaanhan vähemmistön syrjintä on natsismia kun kyseessä on kreationismi, mutta demokratiassa enemmistö päättää silloin kun puhutaan maahanmuuttajista.

Tässä voidaan korostaa sitä mitä muutenkin: Yhteiskunta päättää "valtion kannalta tärkeistä asioista" kuten siitä että käyt töissä ja maksat veroja samalla lainsäädännöllä ja että et tapa muita ihmisiä ja niin edes päin. Sen sijaan itse päätät "omalta kannaltasi tärkeistä asioista" kuten uskonvakaumuksesta, mielimusiikista, puolisosta, harrastuksista ja niin edes päin.

Joka tapauksessa mielestäni on täysin turha inttää siitä pitääkö suomesta tehdä monikulttuurinen vai ei. Sillä tosiasiassa täällä on jo tällä hetkellä niin paljon ulkomaalaisia, että on pakko sopeutua puolin ja toisin. Ei kannata vääntää siitä onko globalisaatio hyvä vai paha asia, kun emme tosiasiassa voi tehdä asialle juurikaan mitään. Jos se on huono, meidän olisi oltava entistäkin ahkerampia jotta seurausongelmia voidaan ratkaista. (Et voi täyttää laivoja siihen tahtiin että ongelma korjautuisi, so what you gona do? Shoot all foreigners with the gun in your right hand in same time when your left hand is holding a pen and writing how darwinist's are murderers, and remind how they are nazis?) Nyt maahanmuuttajien vastustajat eivät tee muuta kuin metelöivät käytännön selviämien kannalta triviaaleista seikoista.

Ei kommentteja: