maanantai 13. lokakuuta 2008

Taas on se aika vuodesta.

iqNobelit on taas jaettu. Tänäkään vuonna edes turhaa tutkimusta eivät tuottaneet monet uskonnollis-avaruusolennolliset tahot. Heidän paikkansa ei siis ole kovilla edes hassun ja typerän tutkimuksen jalossa lajissa.

Tämän vuoden oma suosikkini on Marie-Christine Cadierguesin, Christel Joubertin ja Michel Francin kirppututkimus, jossa selvisi että jos kirppu on koirassa, se hyppää paremmin kuin kirppu joka on kissassa. Minusta hopeaa saavat Toshiyuki Nakagaki, Hiroyasu Yamada, Ryo Kobayashi, Atsushi Tero, Akio Ishiguro ja Ágotá Tóth, jotka selvittivät että ameebankaltainen lima voi selvittää sokkeloita. Pronssia taas sai Geoffery Millerin ja Brendt Jordanin tutkimus, jonka mukaan sylitanssijat tienaavat paremmin ovulaation vaiheessa. Tätä koetta olisin halunnut itse olla tekemässä.

Tietenkin muut voivat valita erilaiset suosikit. Jotakuta saattaa esimerkiksi innostaa tutkimus, jossa selvitettiin että hiukset ja narut kasaan laitettuna muodostavat lähes aina solmun. Tämänhän me kaikki tosin tiesimme joka tapauksessa.

Ei kommentteja: