maanantai 2. kesäkuuta 2008

Rahankäytöstä.

Internetissä on pitkä sivu, jossa käsitellään Raamatun suhdetta rikkauteen. Siinä selviää käytännössä se, että uskovaisten johtajien yleinen kannanotto näyttää olevan rikkautta suosiva. Tätä tuetaan kaikella mahdollisella: Muun muassa leiviskävertaus on muuttunut "use it or lose it" -lausunnoksi, ja aiheena ei ole Sana puhuminen vaan raha. Kuitenkin Raamattu puhuu myös rikkaista ja kameleista ja neulansilmistä. Näistä ei puhuta.

Toisin sanoen uskovaisten johtajien konsensus näyttää olevan se, että rahan kerääminen on OK, kunhan muistaa lahjoitella seurakunnille = heille itselleen. Toinen konsensus on se, että "lue Raamattusi valikoiden".

Tämä tarkoittaa luultavasti sitä, että ei ole niin iso ihmetys, että vaalirahasotkun lisäksi Radio Dein "Ihmisen Tie" -ohjelmaa kustantavan Nova -konsernin mukana pyörii mm. Arto Merisalo, jonka pitkässä rikosrekisterissä on mm. tuoreehko tuomio törkeästä petoksesta. Pauli Hakalala, jolla takana törkeä veropetos ja kirjanpitorikos, Erkki Auranen, joka on aikanaan tuomittu yhdeksästä petoksesta, Erkki Pursiainen on tuomittu törkeästä väärennyksestä ja törkeästä petoksesta. Miehiä yhdistää siis petollinen luonne ja kristillinen vakaumus. Vanhanen ei tietenkään halua tietää mitään, kuten eivät tietyt kristitytkään halua myöntää, minkälaisia ihmisiä vakaumuksen tien aktiiveissa ja vaikuttajissa liikkuu..

Ei kommentteja: